Oto hırsızlık çetesi çökertildi

Kahramanmaraş'ta, çaldıkları otomobilleri parçalayarak sattıkları belirlenen kişilere yönelik operasyonlarda 4 kişi yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, düzenledikleri bir operasyonla oto hırsızlık çetesini çökertmeyi başardı. Oto hırsızlığının yanı sıra çeşitli ev ve iş yerlerindeki hırsızlık olaylarına da karıştığı belirlenen çete üyeleri, polis ekiplerince takibe alındı. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından zanlıların evine baskın düzenleyen polis ekipleri, K.Ç., S.Y., B.E., ve E.Ç.'yi yakaladı.

Yakalanan zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, gıda malzemeleri, mutfak eşyaları, elektronik cihazlar, KGS geçiş kartları, otomobil parçaları, çeşitli markalarda 2 tabanca ve iki adet otomatik av tüfeği ile bu tabancalara ait çok sayıda mermi, çalıntı araçlara ait ruhsatlar ve 7 otomobil ele geçirildi.

Girdikleri evlerden ceviz ve bastık gibi gıda malzemelerini de çalmayı ihmal etmeyen zanlılar, çaldıkları araçların radar hız kontrolüne yakalanmaması için sürücüler tarafından kullanılması suç teşkil eden ve radar sinyalini algılayıp sürücüye uyarı gönderen elektronik radar tespit cihazı kullandıkları belirlendi. Emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Daha önce de hırsızlık suçundan sabıkası bulunan zanlıların, karıştıkları 20 hırsızlık olayında 57 bin TL'lik maddi zarara sebebiyet verdikleri belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber