THY müdüründen CHP'li vekile tepki...

Haber Giriş : 22 Ekim 2012 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, işten çıkartılan işçilerle ilgili olarak, 'Ortada bir zarar var. 100 bin kişi o gün biletini ertelemek zorunda kaldı. İşi aksatırsan, kanunsuz bir eylem yaparsan hukukta karşılığı neyse uygulanır' savunmasında bulundu.

THY'nin İstanbul-Hurghada (Mısır) hattı açılışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Topçu, 'Biz duygusallıkla şirketi yönetemeyiz. Tabii 305 kişinin işinden, ekmeğinden olması çok kötü bir şey. Ama öbür taraftan başkasının ekmeğini kısma hakkımız yok ki. Bu sayı 400'den fazla idi. Biz bu sayıyı 305 kişiye indirdik. Konu mahkemede. Mahkeme kararı bekleyeceğiz' dedi.

THY ile ilgili arka arkaya soru önergeleri veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'a seslenen Topçu, 'Sen ilk önce Bolu'daki tekstil fabrikanda kaç elemana asgari ücret veriyorsun. Eğer benim verdiğim ücretin üçte birini veriyorsan susacağım ve özür dileyeceğim' diye konuştu.

Oran'ın 'Havacılık iş koluna getirilen grev yasağı THY için çıktı' sözlerini de eleştiren Topçu, 'Bolu'daki tekstil fabrikasına sendikayı sokmamakla övünen bu adam, THY için çıktığını iddia ettiği grev yasağının bizim hatamız olduğunu iddia etmesi çok çelişkili. Milli havayolunda, borsaya açık bir şirkette, borsa durumunu etkileyecek mesnetsiz iddialar bir milletvekiline yakışmaz' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber