Suluova polisi 18 kişiyi intihardan vazgeçirdi

Amasya Suluova İlçe Emniyet Müdürlüğü, 'Hayat Yaşamaya Değer' projesi ile intihara teşebbüs eden 120 kişiden 18'ini yeniden hayata bağladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis-vatandaş ilişkilerinin güçlendirilmesi ve polisin yardım elinin daima halkın yanında olduğunun bilinmesine yönelik olarak hazırlanan ve birbirinden önemli birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Suluova İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, "1 yıldır uyguladığımız 'hayat yaşamaya değer projesi' kapsamında intihar etmeye teşebbüs eden 120 kişiden 18 kişi hayata döndürüldü.? dedi.

Sosyal sorumluluk kapsamında toplumun her kesimiyle ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirten Akkaya, ?Amacımız çeşitli nedenlerle toplumdan kopmuş ve depresyona girmiş vatandaşlarımızı yeniden hayata kazandırmak, sıcak dost eliyle polis-halk ilişkilerini geliştirmek, halkın sorunlarını yerinde tespit etmek, taleplerini rahatça dile getirebilecekleri sevgi, saygı ve güvene dayalı işbirliği ve dayanışma ortamını oluşturmaktır.? diye konuştu.

Son 3 yıl içerisinde intihara teşebbüs şeklinde 120 vakanın olduğunu ifade eden Akkaya şöyle konuştu: "Bunlardan destek almayı kabul eden 18 vatandaşımıza oluşturduğumuz bir komisyon eşliğinde psikolojik destek sağlayarak yeniden hayata tutunmalarına vesile olduk. Bu hedef doğrultusunda 5 kişiden oluşan bir komisyon kurduk. Destek almayı kabul eden 18 vatandaşımızı ikametlerinde ziyaret ettik. Aile içi şiddet, töre, ekonomik ve psiko-sosyal nedenlerden veya değişik nedenlerle intihara teşebbüs eden bu kişilere vakit kaybetmeden ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde gereken sosyal ve psikolojik desteğin verilmesini sağladık. Kişilerin tekrar intihar etme girişimlerinin önlenmesi amacıyla intihara sebep olan psikolojik ve sosyolojik nedenleri inceleyerek kişilere gerekli rehabilitasyon desteğinin verilerek intihar olaylarının önlenmesini sağlamaya çalışıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber