Giresun Üniversitesi'nde fakülte binaları 2 yılda tamamlanacak

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, TOKİ tarafından birinci kısım fakülte binalarının yapımı için ihale tarihinin açıklandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Attar, "22 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek ihale süreci sonrası 2 yıldan kısa bir zamanda fakülte binalarımıza kavuşacağız." dedi.

Prof. Dr. Aygün Attar, yaptığı açıklamada, Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 1. Kısım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binaları, Fen Fakültesi binası, enstitüler ve araştırma merkezlerinin yapımı için 22 Kasım tarihinde ihale gerçekleştirileceğini belirtti. Rektör Attar, 22 Kasım tarihinde Giresun Üniversitesi için tarihi bir olayın yaşanacağını ifade ederek, "Giresun Üniversitesi sonunda fakülte binalarının inşaatına başlıyor. Giresun'a hayırlı olsun." diye konuştu.

Sürecinin tamamlanmasının ardından ihaleyi alacak firmanın 650 takvim gününde binaları tamamlaması gerektiğini kaydeden Attar, şöyle devam etti: "Giresun Üniversitesi 7 yıldır varlık gösteren bir üniversitedir. Günümüze kadar ilçelerdeki bir fakülte dışında bir metrekare kapalı inşaat alanı yaratmamış ve gerçekleştirmemiştir. Yani bir metrekare dâhil kapalı inşaat alanı yapmamıştır. Artık bu durum değişiyor. TOKİ bundan önce 22 Kasım tarihinde Giresun Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler, Fen Fakültesi ve enstitüler ve araştırma merkezlerinin yapımı için ihale düzenleyecek. 650 takvim günü ihale süreci tamamlandıktan sonra ihaleyi alacak olan firma 2 yıldan da az bir zaman zarfında binaları tamamlayacak."

Giresun Üniversitesi'nin 2012 yılında Bakanlar Kurulu'nca onaylanan yatırım planına göre, 2014 yılına kadar 36 bin metrekare inşaat yapılmasının öngörüldüğünü aktaran Attar, "Bizimle aynı yıl kurulan üniversitelerin gerçekleştirdikleri inşaatlara baktığımız zaman fiziki mekânla ilgili ne denli sıkıntılarımızın olduğu ortadadır. Çünkü fiziki mekânların artırılmasına yönelik bizde hiçbir faaliyet yapılmamış. Onun için de 36 bin metrekarenin de yetersiz olacağı yönünde yaptığımız ortak çalışma sonrasında şu karara vardık ki, bizim bir revizyona ihtiyacımız var. Her ne kadar ki Bakanlar Kurulu'ndan 2014 yılına kadar 36 bin metrekare kapalı alan uygun görüşmüş olsa da 80 bin metrekareye çıkarılmasını sağladık. Biz 36 bin metrekare inşaat gerçekleştirecektik. Oysa Kalkınma Bakanımız ile yaptığımız görüşmeler sonucu 80 bin metrekareye revizyonunu yaptırdığımız için sadece bu yıl fiziki mekân inşaatları gerçekleştirilecektir. Bu son derece heyecan ve gurur verici bir gelişmedir. Bizim bütçemizin artmasındaki en önemli sebeplerinden birisi bu yatırım projesinde yüzde 120'lik artışın olmasıdır. Yani 36 bin metrekare, 80 bin metrekareye artırıldığı için bütçenin en önemli kaleminin artışı oradan temin edildi." diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Attar, inşaatların TOKİ tarafından yapılacak olmasına karşın, üniversite olarak konuyu yakından takip edeceklerini söyledi. Attar, "Devamlı bir şekilde inşaatla ilgili yürütülen çalışmaların üzerinde gözlerimiz olacaktır. Hızlı, kaliteli ve verimli bir şekilde inşaatların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Çünkü bütün Giresun kamuoyu şimdiye kadar adeta Giresun Üniversitesi'nde psikolojik kırılma noktasını oluşturduğunu biliyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber