GASKİ, 30 yıllık beton boruları çelikleriyle değiştiriyor

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri (GASKİ), çürüyen ve çatlaklar sebebiyle ciddi su kaybına neden olan 30 yıllık beton su borularını çelik borularla değiştiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri (GASKİ) Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, içme suyu ana borularının 1972 yıllarında yapıldığını, zamanla çürüdüğünü ve su sızmalarına neden olduğunu söyledi. Aradan geçen 30 yıl içerisinde beton boruların ciddi anlamda su kayıplarına sebep olduğuna işaret eden Fahreddin Uslusoy, 2009 yılında yenileme çalışması başlattıklarını belirtti. Önce Hacıbaba su arıtma tesislerinden Gazikent'e giden beton ana su borularını çelik borular ile değiştirdiklerini vurgulayan Uslusoy, 2011 yılında yine Hacıbaba tesislerinden İpekyolu, Çetinkaya Kavşağı ve Fevzi Çakmak Bulvarı'ndan Cumhuriyet su deposuna kadar olan kısımda boru yenileme çalışması yaptıklarını bildirdi. Yapılan bu çalışmanın maliyetinin 25 milyon TL civarında olduğunu, ancak 2 ile 2,5 yıl sonra projenin maliyetini kurtaracağını dile getiren Uslusoy, ?Bu projeyi yaparken kentin ana arterlerinde ve caddelerde vatandaşlarımıza bir takım rahatsızlıklar veriyoruz. Vatandaşlarımızın bu çalışmadan ve gürültüden rahatsızlık duyduklarını biliyoruz. Nisan ve mayıs aylarında başladığımız ve okulların tatili ile ara verdiğimiz çalışmaları inşallah 2013 yılına girmeden bitirmeyi planlıyoruz.? açıklamasında bulundu.

Uslusoy, yaz aylarında da çalışma yaptıklarını, ancak kentin her tarafına yetişme imkânları olmadığını ve bir kısmını şimdi yapmak durumunda kaldıklarını ifade etti. Tüm cadde ve sokaklarda aynı anda çalışma yapamayacaklarını, bu durumda insanların daha çok sıkıntı çekeceklerini vurgulayan Uslusoy, ?Bunun için dönem dönem çalışma yapma durumundaydık. Biz de bir kısmını yaz aylarında bir kısmını ise sonbahar aylarında yaptık.? bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber