Kars'tan Batı'ya kurban sevkinde son kamyonlar yola çıktı

Kurban Bayramı'na 2 gün kala, besiciliğin merkezi Kars'tan Batı'ya kurban sevkinde son kamyonlar yola çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2012 itibari ile Batı illerine, 120 bin 181 büyükbaş ve 68 bin 418 adet küçükbaş hayvan sevk edildi.

Besiciler, son kamyonların yola çıkması ile umutlarının da yola çıktığını dile getiriyor. Sacit Altınyıldız, bir yıl boyunca besledikleri hayvanlarını geçen yıllara kıyasla daha uygun fiyatla sunduklarını, vatandaşları hayvan pazarlarına beklediklerini söyledi.

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Tuncer Önal, 2011 yılı itibariyle Kars'tan 101 bin 231 büyük baş ve 49 bin 893 adet küçükbaş hayvanın, Batı'ya sevkinin yapıldığını söyledi. Önal, 2012 itibari ile 120 bin 181 büyükbaş ve 68 bin 418 adet küçükbaş hayvanın Batıya sevkinin gerçekleştiğini, bu rakamın yıl sonuna kadar daha da artacağını belirtti.

KULAK KÜPESİ OLMAYAN HAYVANLARI ALMAYIN

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Önal, kurbanlık hayvan alırken, kulak küpesi bulunmayan, aşırı zayıf, gebe, yeni doğum yapmış, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış, tüyleri karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya ve gözde akıntısı olan, pis kokulu ishali olan hayvanlara dikkat edilmesini istedi. Önal, ?Öksürük, nefes darlığı, pis kokulu burun akıntısı olan, çevreye karşı aşırı tepkili ve çok duyarsız olan, vücudunda yara, şişlik ve ödemi olan, cinsiyet organları ve memelerinde kötü kokulu akıntısı olan, hayvanların sağlıksız olduklarını ifade etmek isterim." diye konuştu.

Önal, vatandaşların, Kurban Bayramı'nda sağlıklı et elde edebilmeleri için kurbanlık hayvanlarını dikkatle seçmelerini istedi. Önal, şüpheli bir durumla karşılaştıklarında ise müdürlük tarafından görevlendirilen teknik personelden yardım alınmasını veya tarım müdürlükleri ile iletişime geçilmesi gerektiğini kaydetti.

KARS'TA KOYUN 300 TL, BÜYÜK BAŞ BİN İLE 3 BİN TL

Kurban sevkiyatında nakliyecilik yaparak evinin iaşesini sağlamaya çalışan Ahmet Ala, son kurbanlıkların sevkini yaptıklarını belirterek, ?Şu an götürdüğümüz kurbanlıkların da bir kısmı satılmış durumdadır. Bu nakillerimiz son olacak.? dedi.

Öte yandan, Kars'ta meydanlarda ucuzluk hakim, bir koyun 300 TL'den satılırken, büyük başlar bin TL ile 3 bin TL arasında değişiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber