DASİDEF, Proje Meydanı'yla gençleri iş dünyasıyla buluşturacak

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF), öncülüğünde KUDAKA ve KOSGEB'in destekleriyle düzenlenen, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak Proje Meydanı Yarışması'nın tanıtımı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD)'nde yapılan toplantıda konuşan Genel Sekreter Halim Gökçe, Erzurum'un ve bölgenin kalkınması için üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekti. Toplantıda ERGİAD, DASİDEF ve TUSKON'un faaliyetleri hakkında da bilgi veren Gökçe, bünyelerinde faaliyet gösteren 'Genç Komisyonlar' ile üniversitelerdeki öğrenci kulüplerini bir araya getirmek istediklerini kaydetti. Gökçe projeyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: ?TRA 1 Bölgesi(Erzurum, Erzincan, Bayburt) turizm değer zincirinde özel sektörün, girişimciliğin ve insan kaynaklarının geliştirilmesine, toplumun turizmi içselleştirmesinin sağlanması ve sektör gelişimini hızlandıracak sosyal ve kültürel ortamın güçlendirilmesine katkı sağlayacak.?

Gökçe yatırım ve kalkınma, girişimcilik ve sosyal içerikli projelere destek vereceklerini kaydetti. Gökçe, ?Toplam 3 dalda proje yarışması düzenlenecek. Katılım www.projemeydani.dasidef.org sitesi üzerinden sağlanacak. Her dalda başarılı olan ilk 3 proje ödüllendirilecek. Her dalda birinci olan projeleri hazırlayanlar, bünyemizdeki derneklerde iş adamlarına danışmanlık yapmak üzere istihdam edilecek.? şeklinde konuştu.

Proje yarışmalarına katılacak gençlere 130 saat proje yazma eğitimi, KOBİ'lere 660 saat inovasyon eğitimi verileceği bilgisini veren Gökçe, ?Yarışmaya Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde yaşayan en az yüksekokul mezunu gençler, kadınlar ve üniversite öğrencileri(halen okumakta olan) katılabilecekler.? dedi

Projenin tanıtımı kapsamında gençlik vizyon toplantısına Atatürk Üniversitesi Genç Gezginler Kulübü öğrencileri davet edildi. ERGİAD bu tür toplantıları haftalık olarak gerçekleştirmeyi planlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber