'Anne Gözün Arkada Kalmasın' projesiyle öğrenciler zararlılara bulaşmayacak

Antalya Manavgat Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin hazırladığı 'Anne Gözün Arkada Kalmasın' projesiyle öğrencilerin zararlı alışkanlıklara bulaşmasının önüne geçilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, projenin tanıtımını Manavgat Kaymakamlığı'nda, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu ile birlikte yaptı. Taşkıran, proje paydaşlarının Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO), Tarım İlçe Müdürlüğü ve Şoförler Odası Başkanlığı olduğunu söyledi.

Yeni eğitim öğretim dönemi başladığında, ilçede 23 okulda 46 polis memuru ile Güvenli Okullar ve ?Polis Ağabey Polis Abla' projelerini hayata geçirdiklerini hatırlatan Taşkıran, proje kapsamında bütün okullarda sorumlu bir bayan polis ile bir erkek polis memurunu görevlendireceklerini kaydetti.

Geleceğin teminatı olan çocukları her türlü kötü alışkanlıklardan korumanın asli görevleri olduğunu anlatan Taşkıran, proje ile kötü niyetli kişilerin okul önlerine gelerek öğrencileri rahatsız etmesi ve okullarda çeteleşmenin önüne geçeceklerini söyledi.

Taşkıran, proje kapsamında, 16 gündem maddesi hazırladıklarını ve öğrencilerin zararlı alışkanlıklara bulaşmaması, yasa dışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden uzak tutulmasına yönelik mevcut önlemleri artırmanın yanı sıra el ilanı, broşür ve seminerlerle bilgilendireceklerini söyledi. Taşkıran, şöyle dedi:

"Proje uygulaması ile okullarda çeteleşmenin önüne geçeceğiz. Öğrencilerin madde kullanımı ve zararlı alışkanlıklara karşı korunmasına yönelik önlemler alacağız. Okul servislerine yönelik sürekli denetimlerimiz sürecek. Okul ve çevresinde suç işlemede kullanılabilecek kesici, delici ve patlayıcı unsurların taşınması ve ulaşılmasının önüne geçeceğiz. Şiddet gören, cinsel istismara maruz kalan ve herhangi bir suçun mağduru olan öğrencilerimizi koruyacağız. Proje ile okul ve okul çevresinde suç unsuru olmadan önüne geçmek istiyoruz. Anneler çocuklarını okula gönderirken, gözlerinin arkada kalmasını istemiyoruz. Çocuklarını huzur ve güven içinde göndermelerini istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber