Diyarbakır'da şehit öğretmenler anıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2005 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Hantepe Köyü'nde Mehmetçik tarafından onarılan okulun açılışı yapılırken, 10 yıl önce şehit edilen 4 öğretmen dualarla anıldı. Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, canavarlaşmış insanların ülkeyi bölmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

Merkeze bağlı Hantepe Köyü İlköğretim Okulu Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından onarıldı. Tesisatından dış çevre düzenlemesine kadar yapılan okul bugün törenle açıldı. Törene Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Lapanta, İl Merkez Komutanı Binbaşı Nuh Köroğlu, köylüler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, Türkiye'nin bölünmeye çalışıldığını ifade ederek, "Aydınlık ve gelecek Türkiye'nin mimarları olacak çocuklarımızın yetiştirilmesi gerekir. Burada amaç nedir? Hiçbir suçu ve günahı olmayan, kimi Şanlıurfa, kimisi Antalya, kimisi Ankara'dan gelmiş, bizlere hizmet ediyor. Bu teröristler geliyor çocukları eğitiyorsunuz diye bunları katlediyor. Bunu dün hep beraber izledik. Bundan 20 yıl önce sağ-sol diye bizi bölmeye çalıştılar, bundan 10 yıl önce de Türk-Kürt diye bölmeye çalıştılar. Canavarlaşmış insanlar bizleri bölmek için ellerinde geldiği kadar çaba gösteriyor. Biz de maalesef piyon olup bunların oyununa geliyoruz. Güzelim Türkiyemiz'i bölmek için çalışıyorlar. Türk Kürt hiç fark etmez. Benim eşim de Diyarbakırlıdır, ayrımız gayrımız yok" dedi.

Konuşmalarına teröristlere prim verilmemesi gerektiğini vurgulayarak devam eden Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, "Terörizme karşı dünya savaş açmış. Başka tarafta dünyada başka oyunlar yapıyor. Biz de bunlara alet oluyoruz. Lütfen birbirimizi sevelim. Terörizme kucak açmayalım. Teröristlere prim vermeyelim. Keşke o günkü köylümüz bu teröristleri yakalayıp hepsini burada katletseydi. Ama o dönem çok acı bir dönemdi, hep beraber yaşadık. İnşallah bu günlere bir daha gelmeyiz. Hep beraber açıkgöz ve uyanık olalım. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyelim" şeklinde konuştu.

Daha sonra onarımı tamamlanan okulu gezen protokol üyeleri burada öğrencilere kırtasiye malzemeleri ve çeşitli hediyeler verdi. Okul açılışının ardından öğrenciler ve davetliler ellerine aldıkları dövizlerle köyden öğretmenlerin şehit edildiği yere gelerek fotoğrafları öğretmenlerin şehit olduğu yerlere bıraktı.
30 Eylül 1996 tarihinde Diyarbakır'ın Hantepe Köyü'nde görev yapan Nesrin Ünigör (30), Cuma İbiş (26), Uğur Gören (26) ve M. Saadettin Küçük (23) adlı öğretmenler terör örgütü militanları tarafından köy çıkışına götürülerek burada kurşuna dizilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber