Cumhurbaşkanı Gül'den Kurban Bayramı mesajı/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tüm vatandaşların bayramını kutlayarak, ?Türkiye'nin kazanımları, ekonomik performansı, genç ve nitelikli nüfusu ile siyasi, iktisadi ve beşeri alanda yükselen standartları sayesinde parlak bir geleceğe doğru umut dolu yürüyüşümüzü sürdürüyoruz? dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, yayımladığı bayram mesajında toplumsal hayata ayrı bir güzellik ve zenginlik katan Kurban Bayramı'nı büyük bir özgüvenle karşılamanın mutluluğunun yaşandığını belirterek, ?Bayramın ülkemiz, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını diliyorum? ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizin acıdan, kederden, sıkıntıdan uzak ve huzur içinde bir bayram geçirmesi temennisini aktararak, ?Bayramın önemini hatırlattığı güzel değerlerin, bir arada yaşama şuurumuzu güçlendiren hasletlerin, sadece bayram günleriyle sınırlı kalmamasını, tüm toplumumuzu kuşatmasını diliyorum. Bu duygularla bütün vatandaşlarımın Kurban Bayramı'nı kutluyorum? dedi.

Bayramların, kucaklaşma ve kenetlenme ve ihtiyacı olanlara, yokluk içinde bulunanlara sahip çıkma, yardım eli uzatma günleri olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlarımızın bu şuurla, bayram günlerini maneviyatına uygun şekilde değerlendireceğine gönülden inandığını aktardı.

?ÜLKEMİZİN GELDİĞİ SEVİYEYLE İFTİHAR EDİYORUZ?

Gül mesajında, bir taraftan bayram sevincini yaşarken, diğer taraftan da ülkemizin geldiği seviyeyle iftihar ettiğimizi belirterek, Türkiye'nin kazanımları, ekonomik performansı, genç ve nitelikli nüfusu ile siyasi, iktisadi ve beşeri alanda yükselen standartları sayesinde parlak bir geleceğe doğru umut dolu yürüyüşünü sürdürdüğünü vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:

?Çevremizdeki ülkelerle kıyasladığımızda, hakikaten dünyanın en güzel, en huzurlu memleketlerinden birinde yaşıyoruz. Sorunlarla ve risklerle dolu bir coğrafyada Türkiye, adeta bir yıldız gibi parlamakta, yükselen bir güç ve bölgesel bir aktör olarak çevresine ilham vermektedir. Her şeyden önce bunun kıymetini bilmemiz, memleketimizi sevmemiz ve sahip çıkmamız gerekmektedir. Ülkemizdeki sevgi, saygı ve hoşgörü ortamını korumamız gerekmektedir. Bu memleket, nerede yaşarsak yaşayalım, bütün renkleri ve çeşitlilikleriyle hepimizindir.?

Sorunlara, kaygı ve vehimlere kapılarak değil onları büyütmeden, konuşup tartışarak, birbirimizi anlayıp dinleyerek ve hep birlikte çözüm üretileceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, ?Sıkıntılarımızı birlik ve dayanışma içinde aşacağız. Tarih boyunca itinayla koruduğumuz birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz, milletimizi hep güçlü kılacaktır. Milletimizin birlik ve dirliğini bozmak isteyenler hiçbir zaman amaçlarını gerçekleştiremeyeceklerdir? dedi.

Vatandaşlara trafikte kurallara uymaları konusunda hatırlatmada bulunan Cumhurbaşkanı Gül, kutsal hac görevini yerine getirenlere de sağ salim dönmeleri temennisinde bulundu.

?ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYOR, GAZİLERİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM?

Şehitleri bir kez daha rahmetle andığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, gazilere de şükranlarını sunduğunu kaydetti. Kurban Bayramı vesilesiyle insanlığın acılarının son bulması, özellikle Suriye'de akan kanın durması dileğini de aktaran Cumhurbaşkanı Gül, bu konuda insanlığın ortak barışının korunmasında önemli sorumluluğu olan kuruluşlar başta olmak üzere tüm dünyaya, yaşananlara seyirci kalmak yerine daha fazla gayret gösterme çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber