Manisa'nın trafiğini rahatlatacak çevre yolu açıldı

Yapım çalışmaları tamamlanan İzmir-Manisa devlet yolunu İzmir-Balıkesir devlet yoluna bağlayan çevre yolu trafiğe açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 kilometrelik yol, Manisa'nın şehiriçi trafiğine nefes aldıracak. İstanbul-İzmir ve İzmir-İstanbul istikametine transit geçiş yapan arabalar şehiriçine girmeyecek.

Karayolları 23. Manisa Şube Şefi Bülent Demirayak, çevre yolunu şehiriçinden geçen günlük 35 bin arabanın 25 bininin kullanacağını söyledi. Vali Halil İbrahim Daşöz ise Gediz Köprüsü mevkisine büyük bir köprülü kavşak yapılacağını, istimlak çalışmalarıyla birlikte bir yıldan fazla sürmesinin hesap edildiğini bildirdi. Daşöz, ?Bu süre zarfında şehiriçi trafiğini rahatlatmak adına bu bölgeye ışıklı kavşakla çözüm üretiyoruz. Karayolları ekipleri, gece gündüz çalışarak çevre yolunu hizmete açtı. Manisa ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.? dedi.

Karayolları 2. Bölge Müdür Yardımcısı Gençağa Karakaş da kavşağın Manisa-Turgutlu yolu kapsamında taahhüde bağlandığını, kamulaştırma çalışmalarının ardından yapımına başlanacağını söyledi. Çevre yolunda ufak tefek eksikler olduğunu dile getiren Karakaş, bunların da kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber