Büyükkarıştıran'da sel geride enkaz yığınları bıraktı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde sel suları geride enkaz yığını bıraktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki gün önce bölgede etkili olan yağmur derelerin taşmasına yol açtı. Sel suları en çok Kırklareli'nin Vize ve Lüleburgaz ilçelerine bağlı köyleri vurdu. Vize'de üç köy sudan etkilenirken, 3 kişinin öldüğü Büyükkarıştıran'da büyük maddi hasara yol açtı. Beldede 80 civarındaki ev sular altında kaldı.

Yağışın yerini güneşli bir havaya bırakmasıyla evlerine dönen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Giriş katındaki birçok evin tavanına kadar sel suları altında kaldığı ve evlerdeki eşyalarının tamamının kullanılamaz hale geldiği beldede oturan vatandaşlar, günün aydınlanmasıyla temizlik çalışmalarına başladı. Çamurdan kullanılamaz hale gelen eşyalar, vatandaşlar tarafından sokaklara çıkarıldı. Belediye ekipleri ise dışarı atılan eşyaları iş makineleriyle kamyonlara yükleyerek temizlik yaptı.

Canlarını kurtaran ev sahipleri yıllarca büyük emekler vererek aldıkları eşyaları kaybetmenin hüznünü yaşadı. Yaşadığı şoku üzerinden atarak evini temizlemeye başlayan İhsan Beycur, büyük bir sel felaketi yaşadıklarını söyledi. Beycur, ?Evin hali ortada. Her şey kullanılmaz hale geldi. Basit bir olay değil. Allah kimsenin başına vermesin. Hem zahmetli hem de eşyalarımız çöp gitti. Canımızı zor kurtardık.? dedi.

Necmettin Demir ise sel sularının saat 22.00 sıralarında evlerine ulaştığını belirterek, suların kapıya vurmasıyla canlarını zor kurtardıklarını kaydetti.

Demir, ?Canımızı zor kurtardık. Çocuklarımızı yatak odasından aldım. Çıktık yukarı çaresizlik içinde beklemeye başladık. Şu an her şey kullanılamaz hale geldi. Geceyi korku içerisinde yukarıda geçirdik. Sular yaklaşık 3 metre yükselmişti. Can kaybımızın olmadığına dua ediyoruz.? açıklamasını yaptı.

Bir başka selzede de ?10?15 dakika ile kurtulduk. Yoksa hepimiz ölecektik. Bir tek eşofmanımız kaldı. 30 yıllık emeğimiz selde gitti. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Eşyalarımızın hepsi gitti. Sadece eşofmanla kaldık. Üzerimdeki elbiseler komşularımızın. 30 yıllık emeğimiz çöpe gitti.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber