Sivas'ta bayram yoğunluğu

Sivas'ta Kurban Bayramı dolayısıyla çarşı pazarda aşırı yoğunluk yaşanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayrama bir gün kala alış veriş yapmak için dışarı çıkan vatandaşlar, bayram pazarı ile cadde ve sokaklarda yoğunluğa neden oldu. Vatandaşlar Atatürk Caddesi başta olmak üzere İstasyon ve Sirer Caddesi'nde alışveriş yapmayı tercih etti.

Eski Buğday Pazarı'nda kurulan bayram pazarı, ilgi görürken, vatandaşlar daha çok Sirer Caddesi'nde yoğunlaştı. Oluşan kalabalık nedeniyle caddeden geçmek neredeyse imkansız hale geldi. Kalabalık aşırı ucuzluk olan bir alışveriş merkezinde görülen izdihamı andırdı. Caddede tezgah açan satıcılar, her bayram öncesi vatandaşların merkezde olması nedeniyle alış veriş için Sirer Caddesi'ni doldurduğunu söyledi.

PAZARCILAR, CADDELERDE AÇILAN SEYYAR TEZGAHLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Buğday Pazarı'nda kurulan bayram pazarı ise ilgi görmesine rağmen Sirer Caddesi'ni geçemedi. Pazarcılar, caddelerde açılan seyyar tezgahlara tepki gösterdi. Kendilerinin belediyeden yer kiralayarak satış yaptıklarını ancak seyyar satıcıların vergi kaçırarak emek hırsızlığı yaptıklarını iddia etti.

Öte yandan kurban pazarında da bayrama bir gün kala yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar, gözüne kestirdiği kurbanı almak için kıyasıya pazarlık işine giriyor.

Bu arada arife günü olması nedeniyle mezarlık ziyaretleri de arttı. Vatandaşlar şehitliklerde ve mezarlıklarda vefat eden yakınları için bol bol dua etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber