Polise, strese karşı 'Ağlayın' tavsiyesi

Haber Giriş : 01 Ekim 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Stresten bunalan polislere çarpıcı tavsiyeler geldi. Sivas Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polis memurlarına yönelik düzenlenen "Stres ve Stresle Başa Çıkma Yöntemleri" konulu eğitim seminerinde konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Metin Bilget, önemli tavsiyeler bulundu. İşte, strese direnmenin yolları: nAğlayabiliyorsanız ağlayın. Ağlamak bir rahatlama biçimidir.

* Çıplak ayakla toprak üstünde gezin. Bütün sinir uçları ayaklarda olduğu için stresi azaltacak en önemli faktörlerden biridir.

* Ilık duş alıp rahatlayın.

* Bol bol müzik dinleyin. Ancak, bu arabesk müzik olmasın.

* Kendinize çok yakın bulduğunuz, derdinizi ve sıkıntınızı paylaşacak bir dost edinin.

* Kesinlikle stresinizi eşinizden çıkarmaya kalkmayın.

* İdeal kilonuzu koruyun. Yemeklerinizi acele yemeyin. Küçük porsiyonlar ve lokmalar halinde yemeye dikkat edin. Kolesterolden kaçının, fazla şekerden uzak durun. Fazla tuz kullanmayın. Tuz stresi artırır. Streste ağız kuruluğu meydana geldiği için bol su almayı da ihmal etmeyin. Uykuza dikkat edin ve zaman zaman yürüyüşlere çıkın.

* Çevrede ve işyerinde baskı gördüğünüzde içinize atmayın. Konuyu kiminle görüşmeniz gerekiyorsa ona anlatın ve dertleşin. İçe dönük değil, dışadönük olun.

* Aile bağlarınızı gevşetmeyin. Dostlarınızla, arkadaşlarınızla mutlaka bir araya gelin.

* Sizi rahatlatacak kitaplar okumayı ihmal etmeyin.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber