Başkan Çakır: Kurban Bayramı'nın zulümlerin durmasına vesile olmasını diliyorum

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ?Kurban Bayramı'nın tüm insanlığa bayram olmasını, Arakan'dan Mynmar'a kadar, Suriye'den Gazze'ye bütün zulümlerin sona ermesine vesile olmasını diliyorum.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi'nde düzenlenen törenle vatandaşlarla bayramlaştı. Bayramlaşma törenine Vali Vasip Şahin, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz, CHP Milletvekili Veli Ağbaba, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay ile belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, kurum yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Çakır, törende yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'nın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini dilediğini belirtti. Bayramların dayanışma, birlik ve beraberliğin artığı günler olduğunu vurgulayan Çakır, bununla birlikte kırgınlıkların, küslüklerin de sona erdiği dönemler olduğunun altını çizdi.

Dünya genelinde özellikle Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda çok vahim durumların yaşandığına işaret eden Başkan

?Arakan'dan Mynmar'a kadar, Suriye'den Gazze'ye kadar birçok ülkede Müslümanlar eziliyor ve zulüm görüyor. Bayramın bütün Müslümanların inşallah birliğine, beraberliğine vesile olmasıyla birlikte bu zulümlerin de sona ermesini diliyorum.? ifadelerini kullandı.

Kesilen kurbanların yüce Allah tarafından kabul edilmesini dileyen Çakır, ?Artık Türkiye büyüdü; dünyanın hangi noktasında olursa olsun zulüm altında inleyen bir insan varsa insanlar buna artık sesiz ve duyarsız kalmıyorlar. Bayramlar da buna vesile oluyor. Fakir fukaraya dağıtılan, yurt dışına gönderilen, zulüm altındaki dünyanın dört bir tarafına ulaştırılan kurbanlar var. Dolayısıyla bu bayramları bayram gibi yaşamak bizlere nasip olsun.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber