Bakan Çelik: Şanlıurfa haftaya büyükşehir olacak ve kazanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın haftaya büyükşehir olacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çelik, Şanlıurfalılarla bayramlaşmak için bugün Şanlıurfa'ya geldi. Önce parti merkezini ziyaret eden Çellik, ardından Hacı Bekir Sofrası'nda partilileri ve ilde görev yapan brokrat ve memurlarla bayramlaştı.

Herkesle tek tek tokalaşan Bakan Çelik, ardından kısa bir konuşma yaptı. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Çelik, bayram vesilesi ile birlik bütünlük içerisinde olduklarını ifade etti. Çelik, 'Bayramınız mübarek olsun' demenin en büyük kardeşllik parovası olduğunu vuguladı. Çelik, şunları ifade etti:

"Gelecekte büyük devletler arasında yerimizi alacağız. Bunun mayası da birlik beraberlikten geçiyor. Birlik, beraberlik güzel ama bunun gereğini yapmamız gerekiyor. Birliğimizi pekiştirecek hizmetlerin de ilimize, ilçemize, köyümüze gelmesi gerekiyor. Samimi bir şekilde söylüyorum ki geçmişte kim taş üstüne taş koyduysa teşekkür ediyorum ama bir buçuk yıldır Şanlıurfa'nın yeni dizaynı için projeler üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesinin daha gerçekleşiyor olmasından memnuniyet duyuyoruz. Bunu, Büyükşehir projesi ile sürdürüyoruz. Şanlıurfa, gelecek hafta büyükşehirlerden biri olacak. Büyük şehir olunca daha fazla kaynak gelecek, daha planlı dizayn yapılacak. Şanlıurfa kazanacak. Önümüzdeki dönemde bunu göreceğiz."

"İBRAHİM MAKAMININ HANGİ İLÇEDE BULUNMASI TARTIŞMASI YERSİZ"

Yeni düzenleme ile Hz. İbrahim makamının Eyübiye ilçesinde yer alması planlanıyor. Ancak Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakkıbaba, Hz. İbrahim makamının Haliliye ilçesi sınırları içerisine girmesi gerektiğini savunarak başlattığı tartışmaya, Bakan Çelik son noktayı koydu. Çelik, tartışmanın yersiz olduğunu dile getirdi. Yapılan işlerde ilin menfaatini önplanda tutumak gerektiğini anlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Şehirde Hz. İbrahim makamı buraya mı geçsin şuraya mı? Bunlar önemli değil. Bir yere mi gidiyor makam. Tartışma konusu olacak birşey değil. Önemli olan hizmet gelsin. Daha iyi hizmet için bütün bakanlar geldi. Herkes Urfa'nın önemli olduğunu biliyor, ancak bunların yerinde görülmesini istedik. 25 bakanı da buraya getirdik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber