Gönül köprüleri bölgede ekilmeye çalışılan nefreti öldürüyor

Türkiye'nin dört bir yanından ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, Mardin'de 8 bin aile ile gönül köprüsü kurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin merkez ve 9 ilçe ve köylerinde, fakir ailelere kurban eden ve çeşitli yardımlar dağıtan gönüllüler, Özel Safiye Beşir Atak Koleji'nde düzenlenen 'Kardeşlik' programında bir araya geldi.

Atak Koleji konferans salonunda düzenlenen programa, AK Parti Mardin milletvekilleri Muammer Güler, Gönül Şahkullubey, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Saadet Eğitim AŞ Genel Müdürü Sami Kaya, AK Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide, Kızıltepe Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar, MUSİAD Başkanı M. Ali Dündar, Atak Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akdağ ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen Kimse Yok Mu gönülleri katıldı.

GÖNÜL KÖPRÜLERİ KARDEŞLİĞİN TESİS EDİLMESİNE VESİLE OLUYOR

Açılış konuşmasını yapan Saadet Eğitim AŞ Genel Müdürü Sami Kaya, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Kimse Yok Mu gönüllülerinin iki gün boyunca Mardin'de 8 bin aile ile gönül köprüsü kurduğunu, farklı kültürlerin ve dillerin bir arada yaşadığı tarihi kentte, gönül köprülerini bir kez daha pekiştirdiklerini söyledi. Kaya, "Bir gönül köprüsü olması aramızdaki mesafelerin kapatılması ve kardeşliğin tesis edilmesidir. Allah'a şükürler olsun işte bu salon, Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen insanlar, aynen burada bu program yapıldığı gibi Mardin'in her tarafında kurban seferberliği yaptılar. Burada maksat o ilahi kelamda anlatıldığı gibi kestiğiniz kurbanların ne etleri ne kanları Allah'a ulaşacaktır. Ancak kalbinizde beslediğiniz takvalar ulaşacaktır. Bugün Güneydoğu'da yaşanan bu dayanışma inşallah akan kanın önüne geçer.? dedi.

NİFAK TOHUMLARINI SÖNDÜRMEK İÇİN GÖNÜL KÖPRÜLERİNE İHTİYAÇ VAR

AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler ise bölgede yaşanan huzursuzluğun önüne geçmek için gönül köprülerine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Bu gönül köprüsü için gönül erlerine ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Güler konuşmasına şöyle devam etti: "Bölgede insanlar arasında bir duygu kopukluğu, toplumsal ayrışmayı derinleştirmeye yönelik bir nifak tohumu ekildiği bir dönemde o insanları birbirine yaklaştıracak gönül köprülerine ihtiyaç var. İşte bu gönül köprüsü bu anlamda çok önemlidir. Ve bu gönül köprüsünde yürüyecek gönül erleri var. Bir büyük bölge; tarihin, medeniyetlerin doğurduğu din, dil, ırk ve farklı görüşteki insanların binlerce yıldır burada hoşgörü içinde, birbirlerini anlayarak, birbirlerine katlanarak yaşadığı bir bölgedir. Şu anda sizin üstlendiğiniz misyonu çok önemli buluyoruz. Sizlerin elinde birer kurban eti ile geldiniz. Bunun çok büyük önemi vardır. Önemi sizin buraya kadar gelmenizdir, gönül köprüsü kurmak için sarf ettiğiniz emektir.?

Bölgede şeytanın da iş başında olduğunu belirten Mardin Valisi Turhan Ayvaz, şunları ifade etti: "Aramıza nifak sokmak isteyenler bu bölgeyi bölmek istiyor. Okulları bombalamak isteyen zihniyet öğretmenleri kaçırmak isteyenlerdir. Ve en kötüsü de çocuklarımızı cahil bırakmak, onları Marksist, Leninist, dinsiz, imansız yetiştirmek isteyenlerdir. Bunlar muhakkak ki kaybederler. Bunun karşısında da sizleri görüyoruz. Memleketinde anne babasının dizinde bayramını geçirmek varken, eşi ile, dostu ile, akraba-i tarikatı ile beraberlik olmak varken, onları bırakıp buraya geldiniz, birlik beraberlik adına binlerce kilometre uzaklıktan geldiniz. Bu ülkemiz için, bölgemiz adına çok güzel hizmetlerdir. Ben Mardin adına sizlere teşekkür ediyorum.?

"BÖLGEDE EKİLMEYE ÇALIŞAN NEFRET DUYGULARINI ÖLDÜRDÜNÜZ"

İki gündür Mardinli çocuklara ve ailelere umut olan bütün gönüllülere Mardinlilerin adına teşekkür ettiğini ifade eden AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Şahkullubey, "Allah sizden razı olsun. Bu organizasyonun içinde yer alan, baştan sona kadar herkese çok teşekkür ediyorum. Yardımlaşmanın ne demek olduğunu gösterdiniz. Son yıllarda bizim bölgede özellikle ekilmeye çalışan nefret duygularını öldürdünüz.? dedi

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinin bölgede yapmış oldukları yardımların amacına ulaştığına inandığını söyledi. Ayanoğlu, "Hz. Mevlana'nın güzel bir sözü var: 'Gül dağıtan ele gül kokusu sinermiş'. Ben bu salona girdiğim zaman bir gül kokusu hissettim. Her birinizin elinde bir yardım paketi, bugün bize bir insanlık dersi verdiniz. Aslında bizim içimizdeki o koca merhamet çınarını uyandırdınız. Her birinizin içinde bir koca merhamet çınarı var. Biz bunun farkına vardık. Buradaki kardeşliğin, dayanışmanın bir nebze dahi çaresi siz oldunuz.? diye konuştu

"AKAN KANIN DURMASINI İSTİYORUZ"

Kızıltepe Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar, "Siyasetçilerimize biraz yüklenmek istiyoruz. Büyüklerimizden bize, bölgemize, birlik beraberlik ve kardeşlik istiyoruz. Bize şu anda lazım olan ne kurban eti ne fabrikadır. Şu anda biz dökülen kanın durmasını istiyoruz. Dışarıdan gelen kardeşlerimiz buraya geldiği zaman aileleri ile birlikte gelsinler. Biz böyle onlara hizmet etmek istiyoruz.? şeklinde konuştu.

İstanbul'dan gelen iş adamı Hasan Demir, burada gördüğü manzaralardan çok etkilendiğini ve duygu yüklü olduğunu söyledi. Demir, "Bu hayır kervanının bir ferdi olmaktan büyük onur duyuyorum. Buraya gelip bu insanlarla kardeş olmayı Allah herkese nasip etsin." dedi.

İlk defa böyle bir organizasyona katıldığını ifade eden iş adamı Osman Yıldız da duygularını "Benim için çok farklı bir bayram oldu. İnşallah bir dahaki sene tekrar buraya geleceğim. Çok mutlu oldum." diye ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber