Lübbey'in ilk gösterimine yoğun ilgi

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ne bağlı Lübbey yaylasındaki tarihi Lübbey Köyü'nü konu alan "Terkedilmiş Bir Kartal Yuvası-LÜBBEY" adlı kısa filmin galası, Ödemiş Cep Sineması'nda gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tamamen amatör imkanlar ve oyuncularla çekilen filmin dün akşamki galasına, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun yanı sıra, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Hikmet Güriş, Çekül Vakfı bölge koordinatörü Emin Başaranbilek, yerel tarihçi Behiç Galip Yavuz ve vatandaşlar katıldı. Sinema girişinde de Ödemiş Fotoğraf Gönüllüleri (ÖFOG) tarafından köyde yapılmış fotoğraf çalışmasından bir sergi sunuldu.

Ödemişli emekli öğretmen Osman Berber'in senaryosunu yazdığı ve yapımcılığını üstlendiği filmin olumlu bir çıkış olduğunu belirten CHP Milletvekili Moroğlu, tarihin ve kültürün insani bir özellik olduğunu vurguladı. Moroğlu, geçmişi 250 yıl öncesine kadar giden bugünkü köyün korunmasına yönelik girişimlerin desteklenmesi gerektiğini de söyledi.

Yönetmenliğini Ödemişli grafiker ve yönetmen Mehmet Genç'in, görüntü yönetmenliğini de Nuri Çeşme'nin yaptığı belgesel ağırlıklı filmin başrolünde oynayan Yılmaz Nalbantoğlu da, böyle bir projede yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Gala öncesi bir konuşma yapan yapımcı ve senarist Osman Berber ile yönetmen Mehmet Genç, amatör olanaklarla film yapmanın zorluklarına değinip, yörenin kültürel ve tarihsel geçmişine duyarlılık gösterdiklerini bu çerçevede, Osmanlı döneminde eşkıya yuvası olarak ünlenen Lübbey köyüne ilgi çekmek istediklerini söylediler. Köyle ilgili satılma söylentilerinin basın yayın organlarında dolaştığını belirten Berber, bu kültürel zenginlikleri taşıyan tarihi köyün sosyal bir proje ile kurtarılması gerektiğini vurguladı.

Galaya ilgi gösteren ve destek veren Ödemişliler ise, yaptıkları değerlendirmelerde, filmin Lübbey köyü için hazırlanmış güzel bir tanıtım filmi haline geldiğine işaret ederek, emek verenleri kutladılar. Film çıkışında değerlendirmede bulunan vatandaşlar, bu tarz çalışmaların yerel yöneticiler tarafından desteklenmesi gerektiğini de kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber