Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçmek istiyor

Boydan boya 60 kilometre olan Çanakkale Boğazı'nı tarihte ilk kez yüzerek geçip, adını spor tarihine yazdırmayı hedefleyen rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, denemesini yarın yapacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 21:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelibolu ya da Lapseki'den denize girip, Çanakkale'ye kadar yüzmeyi planlayan Sunaçoğlu, Lapseki'de deniz suyunu kontrol etti.

Sunaçoğlu, daha sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu etkinliği yarın ne olursa olsun gerçekleştireceğim" dedi.

Çanakkale Boğazı'nı boydan boya yüzerek yeni bir rekoru Türk milleti adına teşhir etmek istediğini dile getiren Sunaçoğlu, "Boğazı yüzerek geçeceğim. Devamında Çanakkale'den İzmir'e kadar bisikletle etaplar halinde maraton tertipledik. Bu etkinliği 'meme kanseri farkındalığı' için gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Sunaçoğlu, Çanakkale'de sert bir havanın olduğuna, kuvvetli lodosun etkisini sürdürdüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

"8 şiddetinde fırtına bekleniyor. Ona rağmen, -Atatürk zor şartlarda bu ülkeyi, Cumhuriyet'i kurmuş- ben de denizin bu halinden korkmuyorum. Yetkililer izin verdiği takdirde yarın sabah bu rekor denemesini gerçekleştireceğiz. Etkinlik çerçevesinde bize yardımcı olan başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım olmak üzere sponsorlarımıza ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum."

-Sunaçoğlu'nun başarıları-

Alper Sunaçoğlu, önceki yıllarda Anamur-Girne arasını 26 saat 15 dakikada kafessiz yüzerek, eski milli yüzücü Ersin Aydın'ın 34 saatlik derecesinden daha iyisini gerçekleştirmiş, ardından da Sarıyer-Üsküdar arasındaki 30 kilometrelik mesafeyi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 2 saat 25 dakikada yüzüp, rekor kırarak spor tarihine geçmişti.

Bu yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Trabzon-Samsun arasındaki 320 kilometrelik mesafeyi 5 günde yüzerek, dünyanın "en uzun mesafe yüzme" rekorunu kırmayı hedefleyen Sunaçoğlu, kendisini takip eden tekneyle irtibatının kesilmesi ve ardından yaşanan sorunlar nedeniyle rekor denemesinden vazgeçmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber