BDP'lilerin Bursa'daki yürüyüşünde çıkan olaylar kontrol altına alındı

Bursa'da bir grup BDP'li, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümek istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çıkan olaylarda yaralanan bir gazeteci hastaneye kaldırıldı.

Yıldırım BDP İlçe Teşkilatı üyeleri ve bir grup partili, cezaevindeki mahkûmların açlık grevine destek vermek amacıyla parti binası önünde yapılan basın açıklamasının ardından, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümek istedi. Ulus Mahallesi'nden Ankara yoluna kadar gelen grubu, Çevik Kuvvet ekipleri karşıladı. Yürüyüş yapmak isteyen BDP'lilerin önüne geçen bir grup karşıt görüşlü vatandaş slogan atınca gerginlik yaşandı. Olay yerine gelen Çevik Kuvvet panzerine grupta bulunanlar tarafından taş atılırken, bazı basın mensupları da atılan taşlardan nasibini aldı. Zaman Gazetesi Muhabiri Fatih Karakılıç yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Uyarıları dikkate almayan kalabalık, Çevik Kuvvet ekibinin üzerine yürümeye kalkınca bölgedeki vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Kalabalığı dağıtan ekipler, ara sokaklara kaçan BDP'lilere müdahale etti.

Bu arada BDP'lilere tepki amacıyla toplanan kalabalık grup üyeleri ise bir süre bölgede bekledi. Gruptakiler, bir süre sonra sokak aralarına dağılarak BDP'lileri kovalamaya başladı. Arbede sırasında bir banka ATM'si ve bazı iş yerleri zarar gördü.

Öte yandan, BDP'lilerin bulunduğu gruptan atılan taşın isabet ettiği bir gazeteci, başından yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan gazetecinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


Bursa'da bir grup BDP'linin cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümek istemesi sonucu çıkan olaylar kontrol altına alındı.

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümek isteyen BDP'li gruba polis engel olmak istedi. Dağılmayan grup polise taşla saldırınca, tazyikli su ile müdahale edildi. Ulus Mahallesi'nden Ankara yoluna kadar gelen grubu, çevik kuvvet ekipleri karşıladı. Yürüyüş yapmak isteyen BDP'li grubun önüne geçen bir grup karşıt görüşlü vatandaş ise slogan atınca gerginlik yaşandı.

Olaylara çevik kuvvet ekiplerinin de müdahale etmesi sonucunda gerginlik ara sokaklara taştı. Ara sokaklara dağılan BDP'liler başta polis panzeri ve araçları olmak üzere karşı çıkan vatandaşların binalarını taşladı.

Polis ve çevik kuvvet ekiplerinin uzun süreli çalışması sonucu olaylar kontrol altına alındı. Olaylar sırasında BDP'lilere tepki gösteren vatandaşlar, polisler tarafından sakinleştirildi.

Ekipler, Yavuzselim ve Duaçınar Mahallesi'nde güvenlik önlemleri alarak beklemeye başladı. Olaylar şuan itibari ile kontrol altına alınırken biri gazeteci ile bazı vatandaşların yaralandığı iddia edildi.

Belediye temizlik görevlileri de caddelerde taş ve moloz temizliğine başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber