Hazırlıkta kalan liseliye çözüm

Haber Giriş : 02 Ekim 2005 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, hazırlık sınıfında başarısız olan liseli öğrencilerin mağduriyetlerini nihayet giderdi. Tasdikname alıp başka okullara giden öğrenciler, eski okullarına dönüp lise birinci sınıfa kaydolacak. Lise öğrenim süresinin dört yıla çıkarılmasını da kapsayan 'ortaöğretimin yeniden yapılandırılması' uygulamasının başlamasıyla, Anadolu lisesi, Anadolu meslek, Anadolu teknik, Anadolu imam-hatip ve süper liselerin hazırlık sınıfları kaldırılmıştı. Geçen yıl hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrencilerin durumu ise karışıklığa yol açmıştı.

Bu durum, İzmir'in Çiğli ilçesindeki geçen yıl süper lise statüsünde olup bu yıl normale çevrilen Ahmed Adnan Saygun Lisesi'nde hazırlık sınıfında başarılı olamayan 20 öğrencinin mağduriyetiyle gündeme gelmişti. Geçen yıl bu liseye kayıt yaptıran öğrencilerden 20'si hazırlık sınıfında İngilizce dersinden başarısız olmuştu. Okul idaresi de velilere çağrı yaparak çocuklarının artık süper lise öğrencisi olamayacağını, düz liseye geçiş yapmaları için tasdiknamelerinin alınmasını istemişti. Ancak, buna karşı çıkan veliler, çocuklarının geçen yıl birlikte okuyup hazırlığı geçen arkadaşlarıyla aynı sınıfta lise birinci sınıfı okumaları gerektiğini savunmuştu.

Sorumlu geçiş hakkı tanındı
Milli Eğitim Bakanlığı, sonunda hazırlık sınıfında başarısız olan öğrencilerin durumuyla ilgili 28 Eylül'de bir genelge yayımladı. Genelgeye göre, bu öğrenciler, hazırlık sınıfında, sınıf geçmeye esas derslerden (yabancı dil ve Türkçe) sorumlu olarak bir üst sınıfa devam edecek, hazırlık sınıfında başarısızlıkları nedeniyle okullarından ayrılan öğrenciler de okullarına dönebilecek. Bekledikleri müjdeyi geç de olsa aldıklarını belirten velilerden Nurten Dokur, "Çocuklarımız günlerdir bunalımdaydı. Mağduriyet geç de olsa giderildi, sevinçliyiz" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber