Sarıkamış'ta Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yıl dönümü Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Hükümet Konağı önünde törenle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halkın, öğrencilerin ve askerlerin bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ?Değerli hemşehrilerim, milletin egemenliğine dayanan cumhuriyet rejimi insanı temel değer kabul eden, çoğunluğun yanında farklı inanç ve görüşleri koruyan; birleştirici, toparlayıcı, ötekileştirmeyen; din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmayan, demokratik hukukun üstünlüğüne dayanan yönetim şeklidir.

Sevgili öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk 'Cumhuriyeti biz kurduk, sizler yaşatacaksınız' diyerek siz gençlere olan güvenini ifade etmiştir. Sizlere düşen Cumhuriyet rejiminin vazgeçilmez unsuru olan demokrasi ve demokrasinin unsurlarını çok iyi öğrenmek ve bunları özümsemektir.

Sonuç olarak hepimize düşen görev bağımsızlığımızı hangi şartlarda tekrar kazandığımızı hiçbir zaman unutmamaktır. Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Filistin'de, Balkanlar'da, Kafkasya'da, Trablus'ta, kurtuluş savaşında ve halen vatanımızı koruma uğruna canını seve seve feda eden şehitlerimize ve kahraman gazilerimize layık olma adına her daim uyanık olmalıyız. Her şeyden öte çok ama çok çalışarak üzerimize düşen vazifeleri en iyi şekilde yapmalıyız." dedi.

Törenler, öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları gösterisi, öğrencilerin ve askeri birliklerin resmi geçişiyle son buldu. Törenlere, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Temel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şener Şen, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, siyasi parti temsilcileri, askeri ve sivil erkan, gaziler, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber