ERGİAD 2.OSB'de alt yapı çalışmalarına hız verilmesini istedi

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği Gıda Tarım ve Hayvancılık komitesi tarafından yapılan istişare toplantısında Organize Sanayi Bölgeleri ele alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıda söz alan ERGİAD basın ve yayın temsilcisi Sinan Köseoğlu, ?Yeni teşvik yasasının yayınlaması ile birlikte çıkardığımız ERGİAD dergimizin 2.sayısında ?Erzurum'u teşvik yasasına teşvik etmeliyiz? diye kapak konusu yaptık. Ancak 6 ay geçmesine rağmen ilimizde maalesef böyle bir hava oluşturamadık.?dedi.

Teşvik yasasında yararlanmak, Erzurum'da yatırım yapmak isteyen Erzurum dışından gelen yatırımcıların 1.OSB'nin doluluğundan 2.OSB'nin de alt yapı çalışmalarının henüz bitmediğinden dolayı çevre illerin OSB'lerinde yatırımlarını yapıp üretime başladıklarını vurgulayan Köseoğlu, ?Gerek Erzurum da yatırım yapmak isteyen kendi yatırımcılarımız gerekse dışarıdan gelip Erzurum'a yatırım yapmak isteyen diğer yatırımcılarımız çok acele 2.OSB'nin yatırım yapılabilir hale getirilmesini bekliyor. Çünkü teşvik yasasının süresi 2013 yılının sonunda bitiyor.Bunu başaramazsak dışarıdan ilimize yatırım yapacak işadamlarımızı kaybetmemizin yanı sıra daha da önemlisi kendi yatırımcılarımızın da çevre illerde bulunan OSB'lere yatırımlarını yapacaklardır? şeklinde konuştu. KÖSEOĞLU, İL EKONOMİSİNİ TANIMLADI

2.OSB alt yapı çalışmalarının süratle tamamlanıp yatırımcılara açılmasının Erzurum için çok önemli olduğunu söyleyen ERGİAD basın ve yayın temsilcisi Sinan Köseoğlu, ?Yatırımcı işadamlarımızın kendi memleketleri yerine başka illerde yatırım yapma mecburiyetinde bırakılmamaları lazım, yetkililerin bu konuda ellerini çabuk tutmalarını istiyoruz. Yatırımcıların yatırımları ilimize yapmaları için süreci hızlandırmalıyız. Çünkü yatırımcılar çok hızlı karar veriyorlar? dedi.

Erzurum ekonomisinin canlılık kazanmasının ancak üretim ve istihdamla mümkün olacağına da değinen KÖSEOĞLU,?Üretim ve istihdamın önündeki engellerin kalkmasını Erzurum ekonomisinin canlanmasını istiyoruz. ? diye konuştu.

2'İNCİ OSB 2013 AĞUSTOS AYINDA AÇILACAK

ERGİAD Tarım Gıda ve Hayvancılık komitesi istişare toplantısına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın yatırımcının beklediği 2.OSB'nin alt yapı çalışmaları ile ilgili brifing verdi.

Aydın şehir merkezine 5 km uzaklıkta Pasinler yolu üzerinde 216 hektarlık bir alana sahip olan 2.OSB'nin alt yapı proje İhalesinin 12 ocak 2012'de tamamlandığını, bölgenin yatırıma hazır hale getirilme aşamasında bulunduğunu kaydetti. Bölge alt yapı ihalesinin 2013 yılının ilk aylarında tamamlanmasının hedeflendiğini bildiren Aydın, ?Kasım ayında dosyayı bakanlığa gönderiyoruz. Aralık Ayı gibi incelemesi bitecek olan dosya onaylandıktan sonra, kış şartları nedeniyle alt yapı ihalesinin ocak-şubat aylarında yapılması planlanıyor.2013 yılı Ağustos-Eylül ayında yatırımcıya tahsis etmeyi hedefliyoruz? dedi.

Aydın, ayrıca Erzurum Teknik Üniversitesinin de 2.OSB'de Etüt Eğitim Binasını faaliyete geçirebileceğinin müjdesini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber