15 yaşındaki zihinsel engelli çocuk 4 gündür kayıp

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Kurban Bayramı'nın ikinci günü evden ayrılan zihinsel engelli çocuktan haber alınamıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anne Adalet Vurmak, "Perişan olduk, oğlumu gören varsa Allah rızası için bize getirsin" çağrısında bulunurken, amca Ahmet Vurmak da çocuğun zihinsel engelli olduğunu ve ailesini tanımadığını söyledi.

Siverek ilçesi Dicle Mahallesi'nde oturan 15 yaşındaki Doğan Vurmak, Kurban Bayramı'nın ikinci günü saat 12.00 civarında evden ayrıldı. Çocuğun bir daha eve dönmemesi üzerine ailesi polise başvurunca, çocuğun bulunması için çalışma başlatıldı. Anne Adalet Vurmak, "Oğlum bayramın ikinci günü saat 12.00'de çocuklarla şeker toplamak için evden çıktıktan sonra bir daha dönmedi. Nerede olduğunu bilmiyoruz. Hayatından endişe ediyorum. Oğlum kaybolduğundan bu yana hayat bize zehir oldu. Ne uyuyabiliyoruz ne başka bir şey yapabiliyoruz. Oğlumu sağ salim görmek istiyorum, başka bir şey istemiyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Amca Ahmet Vurmak da, "4 gündür Doğan kayıp, onu her yerde arıyoruz. Doğan hem bedensel, hem zihinsel engelli olduğu için kendisini ve ailesini düzgün tanımıyor ve tarif edebilecek bir çocuk değil. Rehabilitasyon merkezinde tedavi görüyor zaten. 4 günden beri perişan durumdayız. Görenler Allah rızası için karakollara bilgi versin" dedi.

Ailenin 7 çocuğundan biri olan Doğan'ın, babasının cezaevinde olmasından dolayı amcası tarafından ilçenin her yerinde arandığı, fakat bulunamadığı belirtildi. En son ilçenin otogarında görülen çocuğun, Viranşehir ilçesine gidebilmesi ihtimali üzerine, arayışların Viranşehir ilçesinde de devam edeceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber