İzmir 1. İstihdam Zirvesi 8 Kasım'da düzenlenecek

İzmir, üretim ve üretkenlik potansiyelini harekete geçirmeye hazırlanıyor. Türkiye'nin üçüncü büyük şehri, ülkenin önemli bir meselesine örnek bir çözüm oluşturmak için kolları sıvadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir, üretim ve üretkenlik potansiyelini harekete geçirmeye hazırlanıyor. Türkiye'nin üçüncü büyük şehri, ülkenin önemli bir meselesine örnek bir çözüm oluşturmak için kolları sıvadı. Vali Mustafa Cahit Kıraç öncülüğünde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İzmir 1. İstihdam Zirvesi'ni 8-9 Kasım 2012 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenleyecek.

Geçen mayıs ayında toplanan İzmir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, şehirdeki üretkenliğin arttırılması kararı aldı. Müteşebbislerin üretim potansiyellerinin attırılması, girişimciliğin geliştirilmesi, eğitimli kişilerin nitelikli işlerde istihdam edilmesi, niteliksiz işgücünün eğitilerek üretim sürecine katılması amacıyla istihdam zirvesi düzenlenmesine karar verildi. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün düzenleyeceği zirve için oluşturulan kurula Üniversiteler Platformu, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Peryön Ege Şubesi, İzmir Kalkınma Ajansı ve İZFAŞ dahil edildi.

İş dünyasının önemli isimleriyle işgücünü bir çatı altında buluşturmaya hazırlandıklarını belirten İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak, şunları söyledi: "Bilinçli veya eksik bilgiyle üretim yapan müteşebbislerimizin, üretim ve istihdamlarını arttırmasını istiyoruz. Girişimci ruhu taşıyan kişilerin, nerede ve nasıl üretime ve işgücü alımına başlayacakları konusunda doğru bilgilere ulaşmasını arzu ediyoruz. Gerek mevcut gerekse müstakbel girişimcilerin hangi destekleri nerelerden alacakları bilgisine kolayca ulaşmasını sağlamak istiyoruz. Nitelikli işgücü olanların veya bir meslek sahibi olmayanların üretim sürecine en doğru yerden nasıl başlayacakları konularında uzmanlardan destek almasının yararlı olacağı inancını taşıyoruz. Fuar alanında yaklaşık 100 kurum stant açacak. İki gün süreyle ziyaretçiler, gerek konferans ve panellerde gerekse stantlarda en güncel bilgilere ulaşacak. Kendilerinden hiçbir ücret talep edilmeyecek. Zirvemizin ardından, kentin üretimi ve istihdamı üst seviyelere çıkacak.?

Nitelikli çalışan, yenilikçi işletme, gelişen İzmir vurgularıyla düzenleyecek İzmir 1. İstihdam Zirvesi, 3 ve 4 nolu sergi salonlarında, 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber