Diyarbakır Cezaevi önünde toplanan BDP'lilere polis müdahale etti

BDP'nin Diyarbakır Cezaevi önünde yapmak istediği grup toplantısı valilik tarafından yasaklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cezaevi önünde yoğun güvenlik önlemi alınırken, uyarılara rağmen dağılmayan yaklaşık 500 kişilik gruba polis müdahale etti.

BDP'nin, bugün Meclis'te yapması gereken grup toplantısını, cezaevlerinde tutuklu bulunan terör örgütü PKK üyelerine destek amacıyla Diyarbakır Cezaevi önünde yapacağını açıklaması nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alındı. Diyarbakır'ın genelinde kepenkler açılmazken, açıklamanın yapılacağı Bağlar ilçesindeki cezaevi önüne polis barikat çekti. BDP'lilerin cezaevi çevresine toplanmasına izin verilmedi.

Diyarbakır Valiliği'nin yasak kararı da polis telsizinden anons edilerek bütün emniyet birimlerine iletildi. Anonsta, Diyarbakır Valiliği'ninin bugün basın açıklaması, toplantı, yürüyüş ya da çadır kurma eylemlerine izin vermediği belirtilerek, vatandaşların da bilgilendirilmesi istendi. Bunun üzerine cezaevi önünde toplanan kalabalığı, Diyarbakır polisi defalarca uyararak dağılmalarını istedi. Emek Caddesini trafiğe kapatan grup, daha sonra yoldan geçen ve içinde yolcuların olduğu minibüsleri taşladı. Polis, tekrar grubu uyararak dağılmalarını istedi. Buna rağmen dağılmayan gruba, önce tazyikli su daha sonra biber gazı sıkılarak dağıtıldı. Mevlana Halit Mahallesi'nin ara sokaklarına kaçan grup polise taşlı saldırıda bulundu.

Diyarbakır'da belediyenin sistemine bağlı olarak çalışan resmi ve özel halk otobüsleri ise çalışmadı. Belediyenin çöpleri toplamaması nedeniyle cadde ve sokaklarda çöp öbekleri oluştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber