Işık Koleji'nde öğretmenler zümre öğretmenin dersini dinliyor

Sakarya?da eğitim öğretim faaliyetini sürdüren Özel Işık Ortaokulu'nda eğitim öğretimin ve zümre çalışmalarının verimini artırma adına öğretmenler arasında ?Zümre Öğretmenimi Dinliyorum' adlı yeni bir proje başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje hakkında bilgi veren Işık Koleji Okul Eğitim Koordinatörü Hakan Köse, okul olarak öğretmenlerin öğretmenlik mesleğinin inceliklerini, farklı teknik ve stratejilerini öğrenme ve geliştirme adına alanında uzman kişilerin katıldığı seminer ve konferanslar düzenlediklerini söyledi. Ancak bunun da bazı problem ve sıkıntıları aşmada yeterli olmadığını gördüklerini ifade eden Köse, ?Kısa zamanda çok tecrübe kazanmanın yollarını araştırdık ve mevcut öğretmen arkadaşlarımızın farklı konularda ve sorunlarda çok güzel yöntem ve teknikler geliştirdiklerini, aynı sorunla karşılaşan arkadaşın o sorunu çözebilme adına çok zaman kaybettiklerini gözlemledik. Bu durumdan yola çıkarak öğretmen arkadaşlarımız hayatın içinde olan diğer öğretmen arkadaşlarının derslerine girerek belki yıllarca çözüm bulamadığı bir konu ya da sorunu o öğretmen arkadaşının dersini dinleyerek öğrenmelerini amaçladık.? şeklinde konuştu.

Köse, projeyle ayrıca farklı teknik ve stratejileri diğer öğretmen öğrenebildiğini dile getirerek ?Bu uygulama yalnızca eğitim ? öğretim açısından değil öğretmenlerin arasındaki samimiyetin gelişmesi yönünde de etkili olmaktadır. Bu proje ilk başladığı zaman öğretmenler çok zorlandığını ifade etseler de sonra uygulamanın faydasını müşahhas olarak görünce sadece aynı branş öğretmenlerinin dersine katılmak değil diğer branşların dersine de katılma isteği geldi.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber