Eşini döven koca önce serbest bırakıldı, sonra tutuklandı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen kadına karşı şiddet olayı ile ilgili Elbistan Cumhuriyet Savcılığı bir açıklama yayımladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı basın-yayın organlarının eksik ve yanlış bilgi ile konuyu kamuoyuna aktardığını bildiren Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın detaylarını paylaştı.

Eşini yaralayan şahıs hakkında tedbir amaçlı uzaklaştırma kararı alındığı kaydedilen savcılık açıklamasında, daha sonra şahıs için arama kararı çıkartıldığı ve yakalanarak cezaevine gönderildiği aktarıldı.

Açıklamada, "Elbistan Yunusemre Mahallesi'nde şüpheli İ.A.'nın eşini bıçakla yaraladığı yönünde bir ihbarın alınması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında şüphelinin gözaltına alınması ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa kapsamında tedbir işleminin yerine getirilmesi talimatı verilmiştir." denildi.

Açıklamada, olayla ilgili şu bilgilere yer verildi: "Yaralı S.A.'nın yapılan muayenesi sonunda düzenlenen raporda sol el sırtında 5 santimetre boyunda tendon kesisi olan derin kesi; sol el bileğinde 4 santimetre boyunda tendon kesisi olan derin kesi; yüzünde sağ elmacık kemiğinin üstünden başlayıp burnunun üstünden geçen 7 santimetre boyunda derin kesi; dudak altından başlayıp çeneye doğru sağ tarafa uzanan 6 santimetre boyunda derin kesi; sağ el sırtında 6 santimetre boyunda kesinin mevcut olduğu belirlenmiştir. İlk müdahalesi yapılan hastanın hayati tehlikesinin bulunmadığının belirtilmesi üzerine 22 Ekim'de Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheli şahsın ifadesi alındıktan sonra tutuklanması talebiyle Elbistan Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmiştir. Şüphelinin mahkemece yapılan sorgusunun ardından Adli Kontrol Tedbiri uygulanmak suretiyle serbest bırakılmasına karar verilmiştir. 23 Ekim'de şüphelinin serbest bırakılması kararına Cumhuriyet Başsavcılığımızca itiraz edilmesi üzerine itirazı değerlendiren Elbistan Nöbetçi 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından itiraz kabul edilerek şüpheli hakkında yakalama emri çıkartılmıştır. Yakalama emri çıkartıldıktan sonra yapılan çalışmalar neticesinde şüpheli, kolluk görevlilerince yakalanarak Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesine çıkartılmış ve tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmiştir. Mağdur kadının yaralanma derecesi basında yer aldığı şekilde değildir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber