Vali Ayvaz: Bir otel parası ile şehrin alt yapısını değiştirdik

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, bir otel parası ile 7 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Mardin'in alt yapısını değiştirdiklerini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Mardin Valisi Turhan Ayvaz, valilik ve belediye ile birlikte şehrin tarihi vizyonunu değiştirecek olan bir projeye imza attıklarını söyledi. Bir otel parasıyla koca şehri değiştirmek için yola çıktıklarını belirten Ayvaz, ?Şehrin alt yapısı için 130 milyon TL'lik bir proje hazırlandı. Bu da sadece bir otel parasıdır.? dedi.

"ALT YAPI İÇİN ŞU ANA KADAR 80 MİLYON TL HARCANDI"

Şu ana kadar alt yapı için 80 milyon TL harcama yapıldığını ifade eden Vali Ayvaz, tarihi Mardin'in kanalizasyonu, içme suyunu, Telekom, Tedaş gibi bunların yüzde 90'ını yer altına aldıklarını ifade etti. Ayvaz, şöyle dedi: "Ara sokakların taş döşemesinin yaklaşık yüzde 60'ı bitti. Ve ikinci etapta bu betonarme binaların yıkımı gelecek, onu TOKİ ile birlikte yapacağız. Bunu da kısa zamanda yapmak istiyoruz. Bizi zorlayan konu yeraltıydı. Yeraltının da yüzde 90'ını bitirdik. Diğer önemli projemiz Kaleye sahip çıkmaktır. Kalenin projesi tamamlandı. İhalesi de yapıldı. Şu anda Tabiat Kurulu'nda onayını bekliyoruz, onayı geldikten sonra hemen kalenin restorasyonuna, tadilatına başlanacak. O da hızlı bir şekilde yapılacaktır.?

"2012 YILINDA 1 MİLYAR DOLAR İHRACAT BEKLİYORUZ"

Az bir para ile tarihi şehri değiştirmeye çalıştıklarını anlatan Vali Ayvaz, konuşmasına şöyle devam etti: ?Sanayi, tarım gibi diğer alanlarda Mardin'de önemli gelişmeler yaşanıyor. Mardin, gerçekten güzel bir yol alıyor. GAP suya, bereketli topraklara kavuştuğu zaman yılda üç, dört ürün elde edilecek. Bu da bölgenin kalkınmasına neden olacaktır. Tarıma bağlı olarak muhakkak sanayi de gelişecektir. 2012 yılı sonu itibari ile ihracatta Mardin 1 milyar doları geçecek. Bu da Türkiye'de az şehre nasip olan bir şey. Bu 1 milyar dolar da bizim için yeterli değildir. Bunu önümüzdeki yıllarda yıllık 3 ile 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Hedefimiz, bizden sonraki gelecek nesillere daha güzel bir Mardin, daha güzel bir ülke bırakmaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber