Belediye Amatör Spor Kulüpleri'ne malzeme yardımında bulundu

Her yıl Adıyaman'daki amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapan Adıyaman Belediyesi, bu yıl yine Adıyaman amatör spor kulüplerine ve taban birliklerine malzeme yardımında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleşen malzeme yardımı programına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, belediye meclis üyeleri, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ve amatör spor kulübü başkanları ve sporcular katıldı.

Programda konuyla alakalı bir konuşma yapan Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, ?Bundan 10 yıl önce, Adıyaman Belediyesi'nin spora yatırım yapacağını söyleselerdi kimse inanmazdı. Ama biz, birlikte yürüdüğümüz siz değerli arkadaşlarımızla seçimden hemen sonra bir araya gelerek, spora ve sporcuya nasıl destek olabileceğimizi müzakere ettik." diyerek, şunları söyledi:

"Belli bir program dâhilinde rotamızı çizdik. Hedefimiz şuydu; belediye olarak amatör spora sahip çıkacağız ve spor alanında kurumlaşacağız. Eğer kurumlaşmazsak, spora yönelik hizmetlerimiz su yüzüne yazılan yazı misali zamanla silinip gider. Bu konuda bize destek veren herkese şahsen teşekkür ediyorum. Göreve gelirken ilk günden bugüne kadar her yıl amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıyoruz.

İkinci amatör küme liginde mücadele eden kulüplere de bir ara malzemelerini vereceğiz. Sadece amatör kulüplere değil, zaman zaman tertip ettiğimiz turnuvalarla gerek mahalle takımlarına, gerekse okul takımlarına da malzeme desteği veriyoruz. Bu arada Adıyamanspor PAF takımını 3 yıl, gençler ligini 4 yıl organize ettik, destek verdik.

Kurumlaşma alanında attığımız en önemli adımlarımız teşviklerimizdir. İşte Karapınar'da bulunan futbol sahamız, şu anda inşaatı devam etmekte olan 500 kişilik spor salonumuz ve yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuz.

Ayrıca şöyle bir hedefimiz var, sporla ilgili belediye birimlerinin bir arada bulunacağı ve sporcuların merkezi haline geleceği spor odaklı bir sosyal tesis yapacağız. Bu sevinci de sizinle paylaşmak istiyorum. İnşallah 4 katlı bir bina şeklinde olacak. İçerisinde sporla ilgili bütün aktiviteler yer alacak. Bu önemli tesisin temelini 2013 yılında atacağız. Bizler faniyiz. Bizden evvelkiler bugün yok, biz varız. Yarın biz de yok olacağız. Ama arkamız sıra bir eser bırakalım istiyoruz. Bu anlayışla yatırım yapıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber