Hasan Hoca'yı sevenleri hayırla yad etti

Ordu'nun Ünye ilçesinde hafta sonunda hayatını kaybeden ilçenin ilk hafızlarından ve din görevlisinin hocası olan Hafız Hasan Kuru'yu sevenleri hayırla yad etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Büyük Cami'nin emekli imam-hatibi olan Kuru 79 yaşında, pazar günü evinde vefat etmişti. Cenazesi pazartesi öğle namazına müteakip Merkez Büyük Camii'nde kılındıktan sonra Kuşçulu köyü aile kabristanlığında defnedildi.

Sevenleri Kuru'nun hayatı boyunca Kur'an'la yaşayıp Kur'an?la hayata veda ettiğine değindi. Kuru'nun hayatı boyunca hep Hakk'ı tavsiye ettiğine dikkat çeken damadı ve Kimse Yok mu Derneği Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay, "Rabbim hepimize öyle bir ömür sürmeyi ve böyle bir vefat etmeyi nasip etsin. Kendisi hep Hak'tan bahseder ve hep hayır peşinde koşardı. Ne zaman bir talebenin eksiği var desek çıkar gelirdi.? diye konuştu.

Hafız Hasan Kuru, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. 7 yaşından beri hiç namazını kazaya bırakmadığını söylediği belirtilen Hasan Hoca, dayanılmaz rahatsızlığı anında teyemmüm ile abdest alıp, ikindi namazını kıldığı ve vasiyet için evlatlarını yanına çağırdığı öğrenildi. Vefatı anında yanında bulunan yakınları, Hasan Hoca'nun evlatlarına vasiyetlerini ilettikten sonra bir oğluna Yasin-i Şerif okumasını diğer oğluna tekbir getirmesini söylediğini, Yasin-i Şerif'in tamamlanmasıyla son nefesini verdiğini söyledi.

Sevenlerinin son yolculuğunda Hasan Hoca'yı yalnız bırakmadığı cenaze törenine, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve Ünye Kaymakamı Mustafa Demir de katılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber