SGK, Rehberlik Danışma Birimi kurunca arzuhalciler işsiz kaldı

Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, kurduğu rehberlik ve danışma servisiyle vatandaşları arzuhalcilerin kapısında beklemekten kurtardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlar, emekli işlemlerinden dilekçe işlemlerine kadar, bu birime başvurarak bir iki dakika içinde işlerini halledebiliyor.

Eskiden 3 ayda bağlanan emekli maaşlarını, e-devlet sayesinde artık bir günde yapabilen SGK, şimdi de vatandaşları dışarıya bağımlı olmadan kurtaracak yeniliklere imza atıyor. Afyonkarahisar İl Müdürlüğü de bu anlamda kurumun girişine rehberlik ve danışma merkezi kurup, görevliler koyarak, vatandaşlarla arasındaki duvarları kaldırdı. Eskiden emeklilik süresini öğrenmek için bile arzuhalciye dilekçe yazdırıp getirmek zorunda kalan vatandaşlar, bu merkez sayesinde artık bir imza ile birkaç dakika içinde işlemlerini yaptırabiliyor. Üstelik vatandaşlara ücretsiz çay servisi de yapılıyor.

SGK İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, vatandaş odaklı, adil, kolay ulaşılabilir bir görev anlayışı çerçevesinde hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Bu anlayış doğrultusunda bina girişinde bulunan rehberlik servisini daha aktif hale getirdiklerini belirten Kaya, çeşitli hizmetlere ait dilekçeleri form halinde hazır bulundurduklarını belirtti. Kaya, ?Vatandaşımız geliyor, birimlere gitmeden bu rehberlik merkezimize uğruyor. Sadece bir imza atarak bütün işlerini bir iki dakika içinde çözüyoruz. Eskiden vatandaşlarımız, bir emeklilik süresini öğrenmek için bile arzuhalcilerin kapısında saatlerce dilekçe yazdırmak için bekliyordu.? dedi.

Bu durumun hem zaman, hem iş kaybına neden olduğunu ifade eden Kaya, özellikle kırsal kesimden gelen vatandaşların bazen işleri yetişmediği için mağdur olduğunu, şimdiyse vatandaşlar çaylarını yudumlarken, bir iki dakika içinde işlemlerini çözülebildiğini anlattı.

"SOSYAL GÜVENLİK BİLİNCİ OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

SGK Müdürü Mehmet Uğur Kaya, sosyal güvenlik bilincini oluşturmak için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, ilköğretim okulu öğrencilerine sosyal güvenlik bilincini oluşturmak için broşür dağıtımı, CD ve afiş dağıtımı yaptıklarını belirtti. Meslek liselerindeki öğrencilerin iş hayatına yakın bir süreçte başlayacak olmasından dolayı hak ve yükümlülüklerini anlattıklarını kaydeden Kaya, askeri birliklerle de terhisi yakın olanlara, sigortalı olarak hak ve yükümlülüklerini anlatacaklarını kaydetti. Afyonkarahisar'da 82 bin sigortalı, 42 bin Bağ-Kur, 25 bin de memur statüsünde çalışan bulunduğunu anlatan Kaya, sosyal güvenlik bilincinin geliştiği sürece bu sayının da hızla artacağını dile getirdi.

Kaya, kurum olarak e-devlet projesinde teknolojiyi yakından takip ettiklerini ifade ederek, ?Son olarak SSK statüsündeki emeklilerimizin işlemlerini internet üzerinden bağlıyoruz. Bu süreçte sigortalılardan, emekli olmadan önce daha önce çalıştıkları kurumlardaki günlerini toplatmaların istiyoruz. SSK, Bağkur, tarım sigortasını toplatmalı. Günlerimizi emekliliğimize bir yıla kala hazır hale getirmeliyiz.? şeklinde konuştu.

Mehmet Uğur Kaya, kayıt dışı işçi çalıştıran yerlere bin 881 lira ceza yazıldığını anlattı.

Ramazan Arıçam isimli vatandaş da uygulamadan memnun kaldığını söyledi. Emekli aylığı bağlanması için sabah saatlerinde kuruma geldiğini belirten Arıçam, güler yüzlü bir memurun kendisini karşıladığını ve derdini dinlediğini kaydetti. Kendisine bir form imzalatıldığını kaydeden Arıçam, 'Yarın gel', ya da ?başka bir birime git' demelerini beklerken birkaç dakika içinde elime bir doküman vererek işimiz çözdüler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber