Vali Toprak: Okulu bırakıp olaylarda yer alan öğretmenler tespit edildi

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, KCK bünyesi içinde faaliyet gösteren bazı öğretmenlerin ?hastayım' şeklinde sevk alarak dün meydana gelen olaylarda yer aldıklarını tespit edildiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KCK bünyesi içinde faaliyet gösteren bazı öğretmenlerin ?hastayım' şeklinde sevk alarak dün meydana gelen olaylarda yer aldıklarını tespit edildiğini söyledi. Olaylara katılan öğretmenlerin soruşturma geçirmemek adına bu tip bir yalana başvurduklarını dile getiren Toprak, gerekli takibatın başlatıldığını açıkladı. Vali Toprak, olaylarda yakılan çöplerin belediye tarafından bilinçli olarak toplanmayarak, olaylara zemin hazırlandığını da dile getirdi.

Diyarbakır'da dün terör örgütü PKK sempatizanlarının çıkardığı olaylarda Bağlar Kaymakamlığı'na Bağlı Kadın Merkezi'ne molotoflu saldırı düzenlendi. Saldırı esnasında Kadın Merkezi'nde anasınıfı öğrencilerinin de olduğu öğrenildi. İncelemelerde bulunmak üzere Kadın Merkezi'ni ziyaret eden Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, şehirde meydana gelen şiddet olayları ile ilgili ilginç açıklamalar bulundu. Toprak, bazı çevrelerin Diyarbakır'ın ismini kötüye çıkarmak için her türlü problemi ortaya çıkarmaya çalıştığını söyledi. Toprak, bunun için okulları boykot ettirmeye, öğrenci servislerini çalıştırmayarak molotof ve taş attırmak sureti ile kepengini açmak isteyenlere zulüm edildiğini belirtti.

?MOLOTOF ATTIRANLARIN KENDİ ÇOCUKLARI BÜLBÜL YUVALARINDA?

Başkalarının çocuklarını suça alet edenlerin, kendi çocuklarını bu olaylara hiçbir zaman karıştırmadığına dikkatleri çeken Vali Toprak, ?Bülbül yuvalarında, güzel noktalarda çocuklarını yine buralara sokmadan işi yürütmeye çalışıyorlar. Efendilerinin vermiş olduğu talimatları burada uyguluyorlar. Masum gencimizi, kadınımızı, kızımızı da emellerini istismar ederek bu yanlışlıkları yapmaya devam ediyorlar.? diye konuştu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ?milyonlarca kişi sokaklarda' şeklinde konuşmasına da değinen Toprak, ?Dün orada 3-5 bin kişi toplamışlar. ?Milyonlar' diyerek maalesef insanların bildiğini de yanlış noktalara gidecek şekilde istismar ediyorlar.? şeklinde konuştu.

?ŞİDDETE YÖNLENDİRENLER AHLAKTAN BAHSETMESİN?

Söz konusu eylemlerin terör örgütünün talimatı ile gerçekleştirildiği istihbaratının alındığını dile getiren Toprak, ?Bunlar da harekete geçirdiler. İnsanları sindirmeye çalışıyorlar. İnsanlarda bu gibi olaylarda biraz daha dikkatli temkinli davranıyorlar. Özel noktada söylüyorum bazı olumsuz girişimler oldu, ama tutmadı, tutmayacaktır. Vatandaşlarımız artık bunların niyetini haince olduğunu, vicdansızca olduğunu, bu ahlaksızlıkları kendi eşleri de kendi çocuklarına, kendi yakınlarına tattırmayıp sahipsiz vatandaşlarımızı, kimsesiz vatandaşlarımıza sözde bunu uygulamaya çalışıyorlar. Devletimiz her bir vatandaşımızın güven noktasında emniyet noktasında garantisidir. Bu da böyle bilinmeli.? diye konutu.

İnsanları şiddete yönlendirenlerin insan haklarından, vicdandan, ahlaktan, birlikten, ayrışmadan bahsetmemeleri gerektiğinin altını çizen Toprak, vatandaşın ayrışmadan, bozgunculuktan, şiddetten yana olmadığını ifade etti. Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Vatandaşlarımız insan haklarını, vicdan ve ahlak kelimelerini kullanarak vatandaşına zulmeden zulümedicilerden yakınıyor. Bizzat bunları bundan sonra afişe edeceğiz. Yaptıkları ortada onun için hakikaten insanların ?ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' sözü ile biz bunların lafına bakmıyoruz. Bunların işi, insanları kandırmadır. İnsanları tahrik etmedir. İnsanların sokağa dökmedir. Şiddet uygulamaktır. Şiddet uygulanması için çöpleri toplamamaktır. Çöpü yığmaktır. Lastiklerin yakılması için ortam oluşturmaktır. Çöp konulacak bidonları, yolun ortasına koymaktır. Bunların görevi budur. Bunu da sözde vatandaşlar adına yaptıkların söylüyorlar. Yazıklar olsun. 'Eğer vidanım var' diyorsa onu ben Allah'a havale ediyorum.?

?TESPİTLERİMİZE GÖRE 3-4 GÜN ÖNCEDEN BERİ ÇÖPLER TOPLANMIYOR?

Diyarbakır'daki çöp sorunun bilinçli bir şekilde ortaya çıkarıldığını dikkatleri çeken Toprak, üstü kapalı olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir ile ilgili suçlamalarda bulundu. Tespitlere göre olayların çıkmasına günler kala çöplerin olaylarda yakılmasını sağlama adına toplanmadığını belirlediklerini dile getiren Toprak, ?Çöp oluştuğunda alınmalıdır. Tüm illerde bu böyledir. Burada da olmalıdır. Biz bu ilde de bu güzellikleri görmek noktasındayız. Çöpler zamanında toplanmalıdır. Adeta çöpler zamanında toplanmayarak bazı olayların kendileri tarafından bilindiği için ?ihbar var mıydı?' diyorsunuz. Aslında bazı olaylar için ihbar olup olmamasına bakmayın ne zamanki bu şehirde çöpler toplanmıyor bir iki gün öncesinden, iki üç gün sonrasında sokak olaylarına davetiye çıkarıldığını da 'lütfen analiz' ediniz. Burada açıklıyorum. Bu şehirde ne zaman çöpler alınmıyorsa arkasından bakınız bazı olaylar oluyor. Bayram süresince çöpler alınmadı, maalesef ve bayramdan sonraki günde alınmadı. Dünde bu çöpler olaya konu olanlar tarafından ateşe verilerek lastikler yakıldı. Böyle bir şey olabilir mi? Bir de ağızlarına dolamışlar ekoloji ekoloji. Ekoloji tanımlamasına giden insanlar lastik yakar mı? Lastik yaktırır mı? Yakandan öte, yaktırana söylüyorum. Lastik yakan ekoloji isimlerini bir koymuşlar yukarıdan efendileri buyurmuş ekoloji tanımını, insanların hiç bilmediği tanımadığı bu tanımlamaları gündeme getiriniz. Adı büyü,k içi boş bir tabir. Lastikleri yakıyorlar. Çöpleri yaktırıyorlar. Dolayısı ile yakmaya elverişli bir ortam hazırlıyorlar. Onun için bunlardan geri dursunlar. Bunları tarih yargılayacak vicdanlar zaten yargılıyor ve yargılayacaktır. Bu Diyarbakır halkına zulüm etmekten vazgeçsinler.? ifadelerine yer verdi.

?HASTAYIM DEYİP OKULA GİTMEYEREK EYLEME KATILAN ÖĞRETMENLER VAR?

KCK bünyesinde faaliyet gösteren bazı öğretmenlerin eylem günü hasta olduğunu belirtip, okula gelmeyerek eyleme katıldığını tespit ettikleri bilgisini veren Diyarbakır Valisi Toprak, ?Sınıfında çocuklar beklerken hiçbir sebep olmaksızın, izin olmaksızın gittiler eyleme katıldılar. Belki de suç ve suç unsurlarına iştigal ettiler. Hangi ülkede dershanede, derslikte öğrenci beklerken dışarıda bir takım olaylara konu olması mümkün olabilir? Maruz görülebilir, mümkün müdür? Bunlarla ilgili gerekli takibat başlatıldı. Ama eğer vicdanlılarsa, ahlaklılarsa ?hastaneye gittim, hasta oldum' numarasını da bıraksınlar. Eğer bu işi gönülden yapıyorlarsa o zaman o belgeleri sonradan hastaymış ta ondan dolayı gitmemiş görüntüsünü ortadan kaldırsınlar. Ahlak ve vidana aykırı davranış içine girmesinler. Bir işi severek yapıyorsa, yalan yanlış işleri alet etmesinler. Hem eyleme katılacak hem çocuklar dershanede derslikte okulda öğretmenini beklerken bir kısım yanlış olanlar, soruşturma geçirmemek üzere hastaymış gibi sevk alma numaraları ile sokakta şiddet olayları içinde olsunlar. Kanundan kaçabilenler kendi vicdanları varsa vicdanlarına yakalanacaklardır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber