Diyarbakırlı, Cumhuriyet Koşusu'na büyük ilgi gösterdi

Diyarbakır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Cumhuriyet Koşusu' geniş çaplı bir katılım ile gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Cumhuriyetin ilanının 89. yıl dönümü itibari ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet Koşusu ödül törenine katıldı. Seyrantepe Şilbe Spor Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte Vali Toprak'a İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdullatif Umut eşlik etti. Koşuya Diyarbakır'ın dışında da çeşitli illerden katılım oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut, geçen yıl düzenledikleri ?Koşabilirken Koş' projesi, bu sene düzenledikleri ?Nerede Hareket Orada Bereket' ve dün düzenlenen Cumhuriyetimizin 89. Yılı Basketbol Turnuvası gibi projeler ile sporu tabana yaymaya gayret gösterdiklerini söyledi. Bu sayede yetenekleri keşfedip spor camiasına kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Umut, böylece Diyarbakır'ın spor alanında adından söz ettirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Vali Mustafa Toprak, farklı yaş grupları ve mesafelerde dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini takdim etti.

Yarışmalarda derece elde eden sporcular, çok çalışarak her şeyin kazanılabileceğini ifade etti. Azim ve kararlılığın önünde hiçbir engelin duramayacağını dile getiren genç sporcular, ileri yıllarda olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek istediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber