Domuz yerine kedi ve köpekler zehirlendi

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, zeytin bahçesine dadanan domuzları öldürmek amacıyla bahçeye konulan zehir karıştırılmış balıklar, köydeki 5 kediyle 10 köpeğin telef olmasına yol açtı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'ne bağlı Gözüküçüklü Köyü'nde meydana geldi. Gözüküçüklü Köyü'nde oturan N.A. adlı kadın, iddiaya göre çevresinde çit bulunmayan bahçesini yaban domuzundan korumak için hamsiye zehir karıştırarak, zeytin ağaçlarının altına bıraktı. Bahçedeki zehirli hamsiden yiyen 5 kedi ve 10 köpek bir süre sonra telef oldu. Bazı köy sakinleri Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığı'na ve Mahmutlar Belediyesi Veteriner Hekimliği'ne şikayette bulundu. Yapılan şikayetler incelenirken veteriner zehirli atıkla kedi ve köpeklerin telef olduğunu tespit etti.

Gözüküçüklü Köyü'nde oturan ve kendi köpeği de zehirlenerek telef olan Sami Tuncer, N.A.'nın köy halkını uyarmadan bahçesine zehir bıraktığını, 5 kediyle 10 köpeğin ölümüne neden olduğunu söyledi. Tuncer, "N.A., köydeki bahçesindeki zeytin ağaçlarını yaban domuzundan korumak için zehirle karıştırdığı balıkları ağaçların altına bırakmış. Etrafında çit bulunmayan bahçeye giren, aralarında benim köpeğimin de bulunduğu 15 kedi ve köpek zehirlenerek telef oldu. Haber verilmeden yapılan uygulama yüzünden yıllardır beslediğim köpeğimi kaybettim" dedi. - Antalya / Alanya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber