Mevlana'yı anma törenlerine 100 bin başvuru

Mevlana'nın 739. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri, bu yıl 7?17 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törenler kapsamında yapılacak sema ayinlerini izlemek isteyenlerin sayısı şimdiden 100 bini geçti.

'Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü' ile 7 Aralık Cuma günü başlayacak törenler kapsamındaki ilk sema programı aynı günün akşamında Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılacak. 17 Aralık'a kadar her gün iki defa olmak üzere törenler boyunca toplam 21 sema gösterisi icra edilecek. Törenler 17 Aralık akşamı yapılacak 'Düğün Gecesi' olarak adlandırılan Şeb-i Arus programıyla tamamlanacak.

Törenlere ilginin giderek arttığını belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çıpan, sema ayinlerini izlemek isteyenlerin internet üzerinden yaptıkları ön rezervasyon sayısının 100 bini aştığını belirtti. Çıpan, ''Bu yıl özellikle davetiyelerin planlanması ve dağıtımına yönelik bir bilgisayar yazılımı hazırlıyoruz. Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından törenleri izlemek isteyenler, müdürlük ve internet sitesinden bilgi alabilirler.'' dedi.

Törenler kapsamında büyükşehir, ilçe belediyeleri ile üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları tarafından panel, konferans, konser ve sergiler düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber