Sakarya 100 yıllık içme suyu altyapısını hazırlıyor

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından geçtiğimiz yıl yapımına başlanan 10 yeni içme suyu deposunun yapımı tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, yaptığı açıklamada, Sakarya'nın 100 yıllık içme suyu ihtiyacı ve altyapı geleceğini garanti altına almak için önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi. İçme suyu kalitesini artırmak için yeni 10 adet depo yaptıklarını ifade eden Keleş ?6 yeni arıtma tesisimizi çok kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. Bu arıtma tesislerimizle entegre bir şekilde çalışacak olan 10 depoyu ise tamamladık. Birkaç ay içerisinde devreye alacağımız yeni isale hatlarının da tamamlanmasıyla Sakarya'da entegre bir altyapının büyük bir kısmını inşa etmiş olacağız.? dedi.

Yenikent ve Kaynarca isale hatlarının yılsonunda hizmete gireceğini söyleyen Rüstem Keleş, şu bilgileri verdi: ?Çelik, Arifiye-Çaybaşı ve Yeşilyurt İsale Hatlarında ise çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bu hatların da ilerleyen süreçte tamamlanmasıyla şehrin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına tüm bölgelerine birinci sınıf içme suyu ulaştırmış olacağız.?

Yeni depoların Serdivan Kemalpaşa, Sapanca Dibektaş, Geyve Örencik, Hendek Yeşilyurt, Sapanca Hacımercan, Karapürçek, Muradiye, Mahmudiye, Esentepe ve Kurtköy'de inşa edildiğini dile getiren Keleş, ?Depoların maliyeti 2,6 milyon TL. Sapanca, Karapürçek, Serdivan, Hendek ve Geyve ilçelerinde inşa ettiğimiz depolar, bölgelerin ihtiyaçlarına ve 100 yıllık nüfus projeksiyonuna göre farklı hacimlerde projelendirildi. Kapasiteleri 50 metreküpten hacimden 2 bin metreküpe kadar değişiyor. Depoların tamamı yeni arıtma tesisleriyle entegre çalışacak. Arıtma tesislerinin hizmete girmesiyle yeni depolarda devreye girecek. 100 yıllık nüfus projeksiyonuna göre inşa ettiğimiz bu depolar sayesinde Sakarya'ya uzun yıllar daha sağlıklı ve bol içme suyunu temin etmiş olacağız.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber