Eğitim gönüllüsü, yaptırdığı okulun açılışında gözyaşlarını tutamadı

Kayserili eğitim gönüllüsü Hacı Mustafa Yelkenoğlu, yaptırdığı okulun açılış töreninde gözyaşlarını tutamadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim gönüllüsü, Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesine dahil olan yeni okulun hayırlı olması temennisinde bulunarak, Allah'ın herkese böyle bir hayır yapma işini nasip etmesi temennisinde bulundu.

Yelkenoğlu ailesi tarafından daha önce yaptırılan okul binasına yenileri eklendi. Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri'nin yeni binası, spor salonu ve yurt binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen, çok sayıda işadamı ve davetlilerin yanı sıra öğrenciler de katıldı.

Törende konuşan Başkan Mehmet Özhaseki, "Yeni okul binasının yapımında emeğe geçenlerin hepsinden Allah razı olsun. Emeklerini zayi etmesin" temennisinde bulundu. Böyle kurumlara ve burada yetişecek nesillere büyük ihtiyacın olduğunu ifade eden Özhaseki, şu bilgileri verdi: "Ben eğitim gönüllüsü Hacı amcayı çok iyi tanırım. Çocukluğumdan beri bilirim. Çünkü babamın işyerinin komşusuydu. Kendisi inşaat malzemeleri satardı. Müşterilere ilgisi, kamyondan malzeme indirilirken oğulları ile birlikte çalışması, çalışanlarına iyi davranması hep örnek olarak gösterilirdi. Helalindan kazandı. Bugünde helalinden kazandığı parayı hayır işlerine yatırarak Allah'ın rızası kazanıyor. Bu güzel bir şey ve herkesin bunu yapmasını istiyoruz."

"KAZANÇ SON NEFESİ KURTARMAKTIR"

Kazancın son nefesi kurtarmak olduğunu büyüklerin hep söylediğini ifade eden Başkan Özhaseki, "Dünyada çok para kazanmak, seçim kazanmak, şöhretli birisi olmak, zengin biri olmak kazanç olmadığını söylerdi büyüklerimiz. Son nefesi kurtarmak kazançtır. Son nefes nasıl kurtarılır. Bir çizgiden gider, doğru yoldan giderseniz bu kazançtır. Helalinden kazanırsınız. Doğru işler yaparsınız, nihayetinde Allah rızası için güzel eserler ortaya koyarsınız Allah'tan size son nefesi takdir eder. İyi gidersiniz. Orada da iyi karşılanırsınız inşallah. Biz böyle bir kültürün temsilciyiz. Ben de bu topraklarda yaşayan insanlara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum." diye konuştu.

Mehmet Özhaseki, kendi kızının da bu okulda eğitim aldığını ifade ederek, öğrencilere şu tavsiyede bulundu: "Büyüklerimiz derler ki, eğitimde başarı için 4 şey lazım. Babanın kesesi, ananın ketesi, hocanın nefesi, talebenin de hevesi lazım. Babalarınız kesenin ağızını açmış ve imkansızlıklar içerisinde buraya gönderiyor. Anneniz ihtiyaçlarını karşılıyor. Karnınızı doyuruyor. Hocalarımızda gayretli. Kızımda burada okudu. Gece gündüz takip ediyorlar. Evlere kadar geliyorlar. Biz bunlara hasrettik. Öğretmenlerin yanından bile geçemiyorduk. Anne babamıza yüz bile vermiyordu. O nedenle öğretmenlerimiz nefes patlatıyorlar. Bunu biliyorum. Burada sizlerinde gayretleri lazım. Başarılı olmanız gerekir. Bu hizmetin hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum."

"BU ÇOCUKLAR İNSANIMIZIN ADINI DÜNYAYA DUYURACAK"

Eğitim gönüllüsü Hacı Mustafa Yelkenoğlu, konuşmasında, açılış törenine katılanların kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Allah hepinizden razı olsun. Cenabı Allah bunları bize gösterdi. Bütün dostlarıma, kardeşlerime, büyük zenginlere bu hayır işleri yapmayı Allah nasip etsin. Evlatlarımdan, Yelkenoğlu ailesinden Allah razı olsun. İnşallah bu çocuklarımız iyi eğitimler alarak ülkemizin, insanımızın adını dünyaya duyuracaktır." dedi. Konuşmasını gözyaşları içerisinde tamamlayan eğitim gönüllüsüne Kılıçaslan Eğitim Kurumları adına Başkan Özhaseki plaket verdi.

Okul hakkında bilgi veren Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, eğitim gönüllüsü Yelkenoğlu ailesi tarafından yaptırılan 11 bin metrekare kapalı alanı bulunan okulda, sınıfların akıllı tahta ve modern ders materyalleri ile donatıldığını belirtti. 42 derslikli okulda 4 laboratuvar, misafirhane, yemekhane, cep sineması, konferans salonu, kütüphane, kantin ve çok amaçlı spor salonu bulunuyor. Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesindeki okulların tamamında ise 3 bin öğrencinin eğitim aldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Kılıçaslan Eğitilm Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kıranartlı, Başkan Mehmet Özhasekie'ye teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Başkan Özhaseki, Memduh Büyükkılıç, hayırsever Hacı Mustafa Yelkenoğlu ve çocukları ile eşi hep birlikte açılış kurdelesini kesti. Okulu gezen başkanlar, spor salonunda potaya basket atmayı da ihmal etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber