Balıkesir'de çekilen ilk uzun metraj filmde sona gelindi

Balıkesir'de çekilen ilk uzun metraj sinema filmi Mavi Dalga'nın çalışmalarında sona gelindi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle son yıllarda genç nüfusun giderek arttığı ve bir üniversite şehri haline dönüşen Balıkesir'de liseli gençlerin gündelik yaşantılarını konu eden film, yine oralı bir ekip tarafından çekiliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Balıkesir Belediyesi tarafından da destekleniyor.

Filmin tanıtımı amacıyla başrol oyuncuları ve yapımcılarının katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Destekçiler arasındaki Yaylada Alışveriş Merkezi'nde yapılan toplantıya oyunculardan Ayris Alptekin, Onur Saylak ve Barış Hacıhan ile yapımcılardan Zümrüt Burul ve Yamaç Okur katıldı. Balıkesir'e ilk defa gelen oyuncular, burada film çekmenin ekibe büyük kolaylıklar sağladığını ve halkın da büyük destek verdiğini söyledi. ?Ağır Roman? dizisinde de rol alan Saylak, yoğunluğuna rağmen Mavi Dalga'da Zeynep Dadak ve Merve Kayan gibi iki yetenekli yönetmenle çalışmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Genç başrol oyuncusu Alptekin de Balıkesir'in huzurlu ve sakin bir şehir olduğunu, çekim yaparken bunun avantajını gördüklerini anlattı. Yeşim Ustaoğlu'nun "Araf" filmiyle tanınan genç oyuncu Hacıhan ise Balıkesir'in özellikle köfte ve ayranına hayran kaldığını söyledi. Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'ndeki çekimden çıkan oyuncular, basın toplantısından sonra yine çekim için Balıkesir Tren Garı'na gitti.

Yapımcılar Burul ve Okur, Balıkesir'in birçok yerinde ekim ayı boyunca çekim yaptıklarını, bir sinema filminde ilk defa Balıkesir şehir merkezinin bu kadar çok görüneceğini ifade etti. Balıkesir'de doğup büyümüş olmalarının getirdiği avantajı da kullanarak tanıdık ama alışılmadık bir şehir filmi ortaya koymayı hedeflediklerini söylediler.

Yurtiçi ve yurtdışında birçok festivalde gösterilen ve ödüller kazanan "Bu Sahilde" adlı kısa filmle tanınan yönetmenler Dadak ve Kayan, ilk uzun metraj film projeleri Mavi Dalga'yla Balıkesir'i genç karakterlerin hayatını şekillendiren bir mekân olarak yansıtarak, kültürel ve coğrafi yapısını ayrıntılarıyla beyazperdeye aktarıyor. Türkiye, Hollanda, Almanya ve Yunanistan ortak yapımı filmin çekimleri 6 Kasım 2012'de sona erecek, ardından post-prodüksiyon süreci başlayacak. Hollandalı Daniel Bouquet'in görüntü yönetmenliğini, Amerikalı Jeffrey Grieshober'in ses kayıtçılığını üstlendiği filmde ayrıca Tülin Özen, Hazal Kaya ve Selen Uçer gibi tanınmış oyuncular da misafir olarak rol alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber