Kocamaz: Çöp sorununu düzenli depolama sahası ile çözüyoruz

Mersin'in Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentlerin en önemli sorunlarından birinin çöp olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocamaz, bu problemi Katı Atık Düzenli Depolama Projesi ile çözeceklerini kaydetti.

Başkan Kocamaz, Belediye Meclisi üyeleri ve basın mensuplarını Gürlü köyü sınırlarında bulunan ?Tarsus Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nı gezdirdi.

Sahanın daha önceki halini fotoğraflarla konuklara gösteren Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, daha önce ilçenin çöp dökme alanı olan sahayı rehabilite ettiklerini kaydetti. Başkan Kocamaz, ?Tabii ki, belediyelerin en büyük sorunu katı atıklar. Burada daha önce katı atıkları düzenli bir şekilde depolama yoktu belediye olarak vahşi depolama sistemiyle bu taş ocağına dolduruyorduk. Burayla ilgili çalışmalar yaptık. İhale yaptık. Burası çöpleri düzenli depolama alanına dönüştü. Gördüğünüz gibi her gün gelen çöp burada sıkıştırılarak seriliyor. Geçmişte buradan yoldan geçerken sürekli dumanlar yükseliyordu ve metan gazı yanması devamlı suretle devam etmekteydi. Şu anda o aşamayı geçtik. Burası komple temizlendi, yenilendi ve branda serildi. Bu hale getirildi ve çöpler artık buraya dökülüyor.? dedi.

Bölgeyi ağaçlandıracaklarını söyleyen Başkan Kocamaz, çalışmalar hakkında meclis üyelerine ve basın mensuplarına detaylı bilgi sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber