AB standartlarına uymayan asansör projelerine ruhsat verilmeyecek

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Teknik Kurulu'nun kabul ederek yürürlüğe koyduğu asansör direktifi ve direktife paralel ulusal mevzuata göre Avrupa Birliği standartlarına uymayan projelere ruhsat verilmeyecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elektrikli ve hidrolik asansörlerin yapım ve montajına dair güvenlik kurallarını içeren standartlar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da benimseniyor.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi ve asansör firmaları işbirliği ile toplantı düzenlendi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Salih Murzioğlu'nun katıldığı asansörlerin AB normuna göre A3 standardına uygun projelendirilmesiyle ilgili yapılan toplantıda standartlara uyum sürecinin başladığı bildirildi. Toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Makine Mühendisleri Odası tarafından asansörlerde Avrupa Birliği standardı olan EN81-1+A3 hakkında asansör firmaları ve Atakum, Canik ve İlkadım belediyelerinden gelen yetkililere bilgi verildi. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda asansör kullanım belgeleri, standardına uygun olarak projelendirip ruhsatlandırılacak.

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'da belediyelerin binalara konulacak asansörlerde A3 ekinin getirdiği emniyet gereklerini ve standartlarını arayacağını, buna göre projelendirilmemiş asansörlerin ise ruhsatlandırılmayacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber