Öğretmenlerin oyun çizgisi seferberliği

Hisarcık Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenleri " Okullar hayat olsun" projesi kapsamında öğrencilerin oyun oynamalarına imkan sağlamak için şekil şablonlarını rengarenk boyuyorlar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hisarcık Atatürk İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenleri " Okullar hayat olsun" projesi kapsamında öğrencilerin oyun oynamalarına imkan sağlamak amacıyla ellerine rulo ve fırça alarak oyun alanları için oluşturulan şekil şablonlarını rengarenk boyuyorlar.

Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki idareci ve öğretmenler Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Tekin nezaretinde okul bahçesini bir oyun sahasına dönüştürerek teneffüslerde çocukların düzenli bir şekilde oyun oynamalarını sağlamak amacıyla tombik ve mendil kapmaca, yakan top, yağ satarım, bal satarım, labirent, onlu, sürüklemeli ve yılan sek sek, üç taş, köşe kapmaca, pusula gibi oyun alanları oluşturma çalışmalarına başladılar. Teneffüslerde öğretmenlerin bazıları oyun alanlarının ölçüm ve belirleme çalışmalarını sürdürürken, bazı öğretmenler ise ellerine boya fırçalarını veya ruloları alarak hazırlanan şekil şablonlarını boyayıp oyun alanı için gerekli rengarenk şekilleri oluşturuyorlar.

Oyun alanları Projesi ile çocukların eski oyunlara sahip çıkarak, kültürel değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi yaşatarak, kendilerinden sonraki kuşaklara bu oyunları aktarmalarını sağlamanın amaçlandığını söyleyen Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Cemil Işık, " Proje ile ayrıca uzun süreli bilgisayar başında hareketsiz kalan çocuklarımızın aşırı kilo almalarını önlemek, bu eski oyunları oynayarak daha sağlıklı ve mutlu olmalarına yardımcı olmak, kötü alışkanlıklardan uzak, serbest zamanlarını iyi değerlendiren bireyler olmaları için destek sağlamak. Yeteneklerini keşfetmelerine ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine fırsat vermek. Küçük kas gelişimini ve büyük kas gelişimini sağlamak ayrıca sindirim, dolaşım sistemlerinin düzenli çalışmasına yardımcı olmak. Bu arada çocukların kişilik kazanmalarını, sosyalleşmelerini, toplumsal kuralları öğrenmelerini ve dil gelişimlerini, desteklemek, oyun sırasında beklemeyi, kendi haklarını ve başkalarının haklarını korumayı,

kazanma ve kaybetmeyi, kendilerini ifade etmeyi, bir gruba ait olmayı ve sorumluluk alma duygularının geliştirmelerini sağlamak, oyun yolu ile negatif enerjilerini boşaltarak rahatlamalarına fırsat vermek amaçlanmaktadır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber