Akdeniz Üniversitesi Hastanesi tecrübesini Hetex Fuarı'nda paylaşıyor

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Expo Center'da düzenlenen 4'üncü Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı (HETEX) ve Spor Turizmi Fuarı'nda (Spor Turkey) stant açtı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Organizasyonda ziyaretçilere Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tedaviler, çalışmalar ve ameliyatlar hakkında bilgi veriliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, Antalya'nın turizm açısından son derece önemli bir kent olduğunu söyledi. Akdeniz Üniversitesi'nin organ nakillerinde ön plana çıktığını belirten Geçici, ?İlerleyen dönemde sağlık, spor ve eğitim turizmi açısından önlerde yer alan bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Yüz, kol, kalp, böbrek gibi organ ve uzuv nakillerinde tüm dünyanın bildiği merkeziz. Dünya halklarına hizmet verebilecek kabiliyet ve kapasiteye sahibiz. Fuarda bu birikimlerimizi ziyaretçilerle paylaşıyoruz.? diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi'nin organ naklinde dünyada bilinen bir kurum olduğunu kaydeden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç de yapılan çalışmaların katılımcılara aktarıldığını kaydetti. Sağlığın insan hayatının en önemli öğesi olduğunu belirten Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Ünal ise stantta ziyaretçilere broşürlerin yanı sıra yaklaşık 15 dakikalık bir tanıtım filmi ile sunum yapıldığını belirtti.

Fuara; Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Ünal, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Gülbin Arıcı, Doç. Dr. Seçkin Söyüncü, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akyol, Başmüdür Uzman Yavuz Yıldırım, hastane müdür yardımcıları Mehmet Bircan Güleç, Ali Dağaşan, Kamil Akman ile nöbetçi müdür Burak Alagök katıldı. Antalya Expo Center'da 140 firmanın stant açtığı fuar 3 gün sürecek.

Öte yandan söz konusu fuarda Antalya Büyükşehir Belediyesi de stant açtı. standı gezen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, sağlık yatırımları yapmak isteyenlere destek oluyoruz. EXPO 2016 Fuarı için Aksu'da 229 parsel alanında gerekli imar çalışmalarını yaptık. Sağlık Bakanlığı'nın buraya gerekli yatırım yapmasını bekliyoruz. Antalya için sağlık ve spor turizmi çok önemlidir. Antalya'da otellerin futbol sahaları var ancak kamunun spor sahası yeterli değil.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber