Başiskele'de okul kantinlerine sıkı denetim

Başiskele'de bulunan devlet ve özel okulların kantinlerinde ruhsat, hijyen ve asitli içeceklerin satılıp satılmadığı konusunda denetim gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ile Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Başiskele'de bulunan devlet ve özel okulların kantinlerinde ruhsat, hijyen ve asitli içeceklerin satılıp satılmadığı konusunda denetim gerçekleştirdi. Eksiği bulunan kantinlere ise süre verilerek tutanak tutuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okulların bünyesinde bulunan kantinlerin, yemekhane ve mutfakların kontrollerinin yanı sıra portör muayenesi, kantin işletme hakkı, ambalajlı ürünlerin son kullanma tarihi, hijyen ve çalışanların temizlik gereklerini yerine getirip getirmedikleri incelendi. Gıda güvenliği, iş yeri ve personel hijyeni gibi öğrencilerin sağlığı için önem arz eden unsurların yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda hazırlanan, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" projesi kapsamında okul kantinlerinde satışı yasaklanan gazlı, aromalı ve kolalı içecekler ile kızartma ve cips türü ürünlerle ilgili denetimlerde bulunan Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, satışı yasaklanan ürünleri okul kantinlerinde bulunduranlar hakkında gerekli ikaz ve uyarılarda bulunarak tespit edilen okul kantin ve işletmeciler hakkında tutanak tuttu.

Gıda zehirlenmeleri ve çeşitli hastalıklar gibi yaşamı olumsuz etkileyebilecek etkenlerin önüne geçmek amacıyla yapılan denetimlerin devam edeceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber