Olimpiyat Stadı kapanıyor

60 milyon tl'ye olimpiyat stadının üstü tamamen kapanacak ve 24 saat işlev görecek

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Dairesi Başkanlığı'nın, üstü açılıp kapanabilecek olan Olimpiyat Stadyumu projesini tamamladığı ve kısa bir süre içerisinde ihaleye çıkartacağı öğrenildi.

Spor Bakanı Suat Kılıç daha önce yaptığı ziyarette stadın bu haliyle atıl kaldığını ifade etmişti. Kılıç, o ziyareti sonrasında 3 proje çizdirdi ve hayata geçirme kararı aldı. Suat Kılıç'ın talimatı ile hazırlanan projenin en kısa sürede ihaleye çıkarılacağı ve Olimpiyat Stadı'nın çevresinde düzenlemeler yapılacağı belirtildi. 24 saat işleyecek olan çevre düzenlemesinin ardından, Milli Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Futbol Federasyonu alt yapı birimleri olimpiyata taşınacak. 60 Milyon TL'ye üstü tamamen kapanacak olan Olimiyat Stadı'nın dış kabuğu tamamen değişecek. Açılır kapanabilecek olan projede, stadyumun cevresi tamamen restore edilecek ve 24 saat aktif hale getirilecek.

Daha önce 120 milyon TL'ye maledilen stad için 60 milyon TL'lik bir fatura daha çıkmış olacak. Rüzgar panelleri yıkılan, büyük takımların maçlarını oynamak istemediği ve taraftarların da ulaşmak için sorun yaşadğı stad böylece yeni bir hal alacak.

Ercan ATA, Ankara-DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber