İŞ-KUR'dan meslek sahibi olmak isteyenlere fırsat

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Torbalı Hizmet Merkezi ve Torbalı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile ?İşgücü Yetiştirme Kursları' açılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş-Kur tarafından istihdamın korunması, geliştirilmesi ve artırılması ile işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında yapılan işgücü yetiştirme kursları Torbalı'da da düzenlenmeye başlanacak. Bu kapsamda Torbalı'da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 5 farklı meslekte toplam 90 kişiye yönelik kurs düzenlenecek.

Kurslara katılacak kursiyerlere İş-Kur tarafından günlük 20 lira cep harçlığı ödenecek ve kurs süresi boyunca kursiyerlerin Genel Sağlık Sigortaları karşılanacak. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ise kurslarda eğitici görevlendirmesini yapacak ve eğitim yerlerini temin edecek. Kurslara katılmak isteyenler İş-Kur'a kayıtlarını yaptırdıktan sonra, Torbalı Halk Eğitimi Merkezine başvuracaklar. Başvuru yapan kişilerin 22-23 Ekim tarihlerinde Halk Eğitim Merkezinde yapılacak mülakatlara katılmaları gerekmiyor.

AÇILACAK OLAN KURSLAR

Dikiş Makinesi Operatörlüğü (20 kişilik), Saç Bakımı ve Yapımı (20 kişilik), Web Tasarım (15 kişilik), Grafik Animasyon (15 kişilik) ve Ev Yemekleri Hazırlama (20 kişilik) mesleklerine yönelik olarak eğitici kurslar açılacak. Kursların 1 Kasım tarihinde başlatılması planlanıyor. Web Tasarım, Grafik Animasyon ve Ev Yemekleri Hazırlama kurslarının 1. grupları tamamlandıktan sonra, Aralık ayında 2. grup kurslar düzenlenecek. İş Kur Müdürü Mehmet Nayman; ?Meslek sahibi olmayanlara ve mesleğini beğenmeyenlere yönelik kurslar düzenleyeceğiz. Kasım ayında başlamayı planladığımız kurslar büyük bir hızla devam edecek. Kurumumuz ve Torbalı Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile 2013 yılı içerisinde işgücü yetiştirme kursları düzenlenmeye devam edilecek? diye konuştu.

Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve İş-Kur onaylı ?Kurs Bitirme Belgesi' verilecek. Başvuruların başladığı kurslara katılma koşulları; 16-45 arası işsiz olmak, en az ilköğretim mezunu olmak, son 3 ayda İş-Kur tarafından düzenlenen kurslara ve programlara ile aynı meslekte düzenlenen kurslara katılmamış olmak gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber