Belediye Başkanı Ürgüp: Türk milletine karşı ciddi bir teveccüh var

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Dünyanın her tarafındaki Müslümanların milletimize karşı Türk milletine ve devletine karşı son derece ciddi bir teveccühü var. 15 yıl önce umreye gitmiştim, o zaman da vardı ama bu kadar değildi." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hac farizasını tamamlayarak eşiyle birlikte Sivas'a dönen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Cenab-ı Allah'ın haccı sadece sağlıklı ve varlıklı insanlar için farz kıldığını anlatan Başkan Ürgüp: şöyle devam etti: "Kabe-i Muazzama'ya ve Medine-i Münevvere'ye gittiğinizde görüyorsunuz ki dünyanın dört bir yanından varlıklı varlıksız, beyazı siyahı, muhtelif renklerde ve dillerde insanlar tek bir hedef etrafında; Cenab-ı Allah'ın ismi etrafında birleşiyorlar. Kabe-i Muazzama'nın etrafında tavaflarını yapıyorlar. Mescid-i Nebevi'de Peygamber Efendimiz'i ziyaret ediyorlar. Aynı dili konuşuyorlar. Kalpten konuştukları ve Allah'ın emirlerini yerine getirdikleri için bunu hissediyorsunuz. Hac aynı zamanda içtimai görevlerimizden de bir tanesi. Haccın farz edilmesinin hikmetleri var ancak benim tespitim, orda eline bir hurma bir yiyecek geçse paylaşıyor."

"TÜRK MİLLETİNE KARŞI ÇOK İLGİLİLER"

Hacda Müslümanların Türklere karşı çok ilgili olduğunu gördüğünü vurgulayan Ürgüp, "Dünyanın her tarafındaki Müslümanların Türk milletine ve devletine karşı ( 15 yıl önce umreye gitmiştim, o zaman da vardı ama bu kadar değildi) ilgisinin son yıllarda artarak devam ettiğini görüyoruz. Milletimize karşı ciddi bir teveccüh var." şeklinde konuştu.

"HACCA GENÇ YAŞTA GİTMEK LAZIM"

Eşiyle birlikte kalabalık bir kafileyle birlikte hac farizasını yerine getirdiğini kaydeden Başkan Ürgüp, Bu görevi genç yaşta yapmanın önemine işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Yaşlı hacıların çok zorlandığını gördüm.Ama onlara da Allah nasip etti.Hepimiz orda Allah'ın misafiri olduğumuz için, bu meşakkatli diye bilinen kutsal görevi o kadar kolaylaştırarak yaptırıyor ki bunu orda hepimiz müşahede ediyoruz. Oldukça duygulu bir ortam hala atmosferden çıkabilmiş değilim. Bütün hemşerilerime dua ettim. Bütün insanlığa,yöneticilerimize, dua ettik. Allah dualarımızı makbul etsin. Haccımızı makbul etsin. Bundan sonra görevimizin başındayız, azami derecede hizmet etmeye gayret göstereceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber