Başkent kışlık çiçeklerle süsleniyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kış öncesinde Başkent'i soğuğa dayanıklı çiçeklerle süslüyor. 4 mevsim boyunca rengarenk çiçeklerle bezenen Başkent'te, kış yaklaşırken oluşturulan ekiplerle önce dikim yapılacak yerlerin toprağı havalandırılıyor, ardından da döneme uygun çiçekler dikiliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, mevsimine uygun rengarenk çiçeklerin yıl boyunca Başkent'te eksik olmadığını belirterek; protokol yolu, ana arterler, rekreasyon alanları, parklar, refüjler ile yan bantlara soğuk aylara uygun çiçeklerin dikilmeye başlandığını söyledi. Başkan Gökçek, hercai menekşeler, süs lahanaları, aslanağzı, kasımpatı, Çin karanfili gibi sonbahar ve kış çiçekleriyle Ankara'nın süslenmeye devam edildiğini ifade ederek, ?Ekiplerimiz bahar ve yaz ayları da dahil olmak üzere 2012'nin ilk 10 ayında Ankara'ya 14 milyon çiçek dikimi yaptı. Yılsonuna kadar ise toplam 16 milyon çiçeğin dikimini gerçekleştirecekler.? dedi.

?BAŞKENT'TE 4 MEVSİM ÇİÇEK ESTETİĞİ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'in dört mevsim de ayrı bir güzelliği olduğunu, sonbahar ve kışın da soğuğa dayanıklı çiçeklerle kentin ayrı bir güzelliğe kavuştuğunu belirtti. Başkan Gökçek, şunları söyledi: ?Dört mevsim birbirinden güzel çiçeklerle çehresini değiştirdiğimiz Başkent için bu yıl aslında 12 milyon çiçek hedeflemiştik. Hedefimizi aşıp bu sayıyı 16 milyona çıkartacağız. Ankara'nın rengarenk çiçeklerle her mevsim görünümü de değişiyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı ekiplerimiz, çeşitli renk ve cinslerde çiçeklerinin dikimine birçok bölgemizde eş zamanlı olarak devam ediyor. Sonbahar ve sonrasında kış şartlarına uygun kasımpatı, aslanağzı, Çin karanfili, hercai menekşe ve süs lahanaları gibi çiçeklerin dikimini sürdürüyoruz.?

PRESTİJ BÖLGELERE UYGUN DESENLER

Bitkilerin Başkent iklimine uygun ve dikildiği prestijli bölgelerde uzun süre kalabilecek tür ve cinslerden seçildiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, ?Anıtkabir ve çevresi, Cumhurbaşkanlığı Köşkü çevresi, TBMM ve Genelkurmay çevresi gibi prestij bölgelerimizi Türk bayrağını simgeleyen kırmızı beyaz renklerde menekşelerle yapılmış ay-yıldızlı desenler, geometrik ve simetrik şekillerde düzenlenen motiflerle donatıyoruz. Ayrıca Hacı Bayram Camii gibi tarihi ve turistik yerlerimize, rekreasyon alanlarına, parklara, protokol yollarından başlamak üzere tüm yeşil alanlara, kavşak ve göbeklere, refüjlere, ana bulvar ve caddelerdeki yan bantlara, talepte bulunan bazı kamu kurum ve kuruluşlarının bahçelerine, eğitim kurumlarına muhtelif cins ve türdeki mevsimlik bahçe çiçekleri dikiyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber