Antalya, Manisa'ya hasta göndermeyecek artık

Antalya sağlık alanında önemli bir eksikliğini daha gideriyor. Ruh ve sinir hastalıkları ile kapalı psikiyatri servisinde tedavi olması gereken hastalar artık Manisa'ya gitmeden Antalya'da tedavi olabilecek. Kepez üstündeki Aşur Aksu Devlet Hastanesi'nin kapalı psikiyatri servisi ve fizik tedavi yapılması için Sağlık Bakanlığı'ndan izin alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gerekli tadilatın ardından ruh ve sinir hastalarının tedavi olabileceği merkez haline dönüştürülecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre; yılda 100'den fazla intihar olayının meydana geldiği Antalya'da kapalı psikiyatri servisinin olmaması hastaların tedavilerini zorlaştırıyor. Bu tür olaylar meydana gelmesi durumunda, hastalar tedavi için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde götürülüyor. Haftada 2 defa hastaneye gitmesi gereken hastalar yaklaşık 6 saatlik yol kat ettikten sonra buraya ulaşabiliyor. Ancak Ege ve Batı Akdeniz Bölgesi'nde Manisa, Balıkesir, İzmir, Aydın, Kütahya, Uşak, Afyon, Denizli, Muğla, Isparta, Burdur ve Antalya olmak üzere toplam 12 ile hizmet veren hastane yoğunluktan tam anlamıyla hizmet veremiyor.

Durumun farkında olduklarını belirten Antalya Sağlık İl Müdürü Adem Bilgin, ?Şiddetle bir kapalı psikiyatri servisine ihtiyacımız var.? diyerek hastane eksikliğini doğruluyor. Daha önce de Antalya'daki diş hastalarının Isparta'ya sevk edildiğini, bu ayıptan diş polikliniği yapılarak kurtulduklarını belirten Bilgin, şimdi de kapalı psikiyatri servisi yaparak bir ayıptan daha kurtulacaklarını kaydetti. Kapalı psikiyatri servisi gerektiren hastalar olduğunu ifade eden Bilgin, ?Madde bağımlılarının bir kısmını da Manisa'ya sevk ediyoruz. Antalya'nın şiddetli bir kapalı psikiyatri servisine ihtiyacı var.? dedi.

Antalya'da böyle bir hastane için çalışmaların yapıldığını belirten Adem Bilgin, Kepez üstü olarak bilinen bölgedeki Aşur Aksu Devlet Hastanesi'nin kapalı psikiyatri servisi ve fizik tedavi yapılması için Sağlık Bakanlığı'ndan onay aldıklarını ifade etti. Burada bakanlığın emirlerinin beklendiğini söyleyen Bilgin, tadilata başlanarak, hastanenin yapılacağını söyledi. Bilgin, burası yapıldığında hastaları Manisa'ya sevk etmekten kurtulacaklarını, bunun kendileri için bir ızdırap olduğunu aktardı.

Şu anda sadece Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (AMBAUM) 18 yataklı madde bağımlılığı merkezi bulunduğunu belirten Bilgin, buranın ortak protokolle sağlık müdürlüğü ve üniversiteyle birlikte götürüldüğünü kaydetti.

Bakanlığın burayla ilgili de bir çalışması olduğunu açıklayan Bilgin, ?Daha karar çıkmadı. Orayı 50-60 yatak artırarak Alkol, Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) olarak yine ortak protokolle götüreceğiz. Personelinin büyük bir kısmını biz takviye edeceğiz. Üniversitemiz bünyesinde olacak. Orada bir rahatlama olacak.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber