Cinayet zanlısı telefon kulübesinde yakalandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde işlediği çifte cinayetin ardından çevresinde Mehmet Sümer olarak bilinen kişinin gerçek ismini tespit eden polis, aynı şahsın Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde işlenen cinayet ve yaralama suçunun da faili olduğunu ortaya çıkardı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zanlı, saklandığı telefon kulübesinde yakalandı.

21 Ekim 2012 tarihinde Mersin'in Tarsus ilçesinde meydana gelen olayda, Barbaros Mahallesi, 642 Sokak'ta bulunan babasının evine sığınan eşini K.A'yı almaya gelen Mehmet Sümer takma ismini kullanan Mevlüt Sümer (34), ile kayınbabası Halit Aciyan (51) arasında tartışma yaşanmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda damat Mevlüt Sümer tabancayla Halit Acıyan ve kayınbiraderi Eyyüp Acıyan'ı (27) sokak ortasında tabancayla yaralamıştı. Mevlüt Sümer'nin tabancasından çıkan kurşunlardan birisi de tartışmanın yaşandığı olay yerine yakın yerde bulunan market çalışanı Cihan Y'nin ayağına isabet ederek yaralanmasına neden olmuş, Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürülen baba ve oğul kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

ŞANLIURFA'DAKİ CİNAYETİN DE ZANLISI ÇIKTI

Cinayetlerin ardından Tarsus polisi, katil zanlısı Mevlüt Sümer ile babası Cenap Sümer'nin yakalanmasına yönelik başlattığı çalışmada, Tarsus Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amiri Başkomiser Mustafa Akgül'ün kurduğu özel ekip gece gündüz demeden cinayeti soruşturdu.

Cinayet Büro ekipleri yaptıkları çalışmada çevresine kendisini Mehmet Sümer olarak tanıtan ancak gerçek isminin Mevlüt Sümer (34) olduğunu tespit ettiği cinayet zanlısının izine Adana'da rastladı. Ekipler Mevlüt Sümer ismi üzerinde yaptıkları sorgulamada ise Mevlüt Sümer'nin 24 Temmuz 2010 tarihinde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde eşi Fatma Sümer'in kız kardeşi Zahide Polat'ın uzun namlulu silahla öldürülmesi ve eşinin annesi Bedia Polat'ın yaralanması olayının zanlısı olarak arandığını tespit etti. Ekipler Mevlüt Sümer'in hakkında 6 adet yakalama emrinin olduğunun da bilgisini alarak soruşturmayı derinleştirdi.

3 kişinin öldürülmesi 2 kişinin de yaralanması olayının şüphelisi Mevlüt Sümer'in gidebileceği yerler etrafına kurduğu çemberi iyice daraltan cinayet büro ekipleri Mevlüt Sümer'i Adana'nın Ova ve Gülbahçesi mahalleleri arasındaki bir telefon kulübesinde kıskıvrak yakaladı.

Zanlı, Tarsus Emniyet Müdürlülüğü'ndeki sorgusunun ardından hakkında hazırlanan tahkikat evrakları ile adliyeye sevk edildi. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber